*Nettavisen* Nyheter.

Hva har skjedd på denne gården?

Den siste personen som er funnet død, kan ha blitt drept for flere måneder siden. Se bildene fra skrekkgården i Søndre Land.

25.01.08 14:32

GJØVIK (Nettavisen): Kvinnen (51) som er bosatt på denne gården, er nå siktet for to drapssaker, bekreftet politiet på en pressekonferanse på politistasjonen på Gjøvik fredag.

For fire uker siden ble Ragnar B. Abrahamsen funnet drept på låven, mens onsdag fant politiet ytterligere en død mann på gården.

Den avdøde er ikke identifisert, men politiet tror det er den savnede Jan Petter Aarstad.

Trolig drept for lenge siden
I tillegg til kvinnen er en 33 år gammel mann siktet i de to drapssakene.

Videre er en 42 år gammel mann mistenkt i den siste saken, som ikke har tilknytning med det første likfunnet.

- På onsdag fant vi en død person på Vollheim gård i Søndre Land. Vedkommende er ikke identifisert ennå, men vi jobber ut fra at dette dreier seg om den savnede Jan Petter Aarstad. Vedkommende ble obdusert på Rettsmedisinsk institutt torsdag, men vi har ikke fått noen dødsårsak ennå, sa politiinspektør Ketil Myhre ved Vestoppland politidistrikt.

Les mer om saken i Oppland Arbeiderblad.

Myhre fortalte at de tror at den siste personen som er funnet kan ha blitt drept for flere måneder siden.

Vil ikke avsløre funnsted
Politiet har iverksatt full drapsetterforskning etter det nye likfunnet.

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.- Opplysninger i saken gjør at vi etterforsker dette som et mulig drap. Som kjent så fant vi en annen død person på dette stedet i januar, og vi jobber ut fra at det kan være sammenheng mellom de to drapene, at noen av de samme personene kan være involvert, sier Myhre.- Hvor på gården ble det siste liket funnet? ble det spurt på pressekonferansen.

- Det kan jeg ikke kommentere, svarte Myhre.- Men hva gjør at dere etterforsker dette som et drap?


- Grunnen til at vi etterforsker dette som et mulig drap er omstendigheter rundt funnet av liket, men jeg kan ikke gå nærmere inn på det, sa Myhre.


(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Halvsøsken
På pressekonferansen blir det opplyst at to av de siktede, den 51 år gamle kvinnen og den 33 år gamle mannen, er halvsøsken.

Kvinnen vil bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling klokken 14 fredag. Politiet vil da be om restriksjoner for henne.

Den 33 år gamle mannen vil bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling mandag, mens den 42 år gamle mannen som er mistenkt i saken allerede sitter i fengsel fordi han soner en dom i en annen sak, ifølge politiet.

- Vi etterforsker de to sakene videre for fullt, sa Myhre på pressekonferansen på Gjøvik fredag formiddag.

Storstilt etterforskning
Lensmann i Søndre Land, som også deltok på pressekonferansen, fortalte at det er et stort team som etterforsker de to drapssakene.

- Det som skjer nå er at vi har et etterforskningsteam som består av 14 tjenestemenn som jobber med denne saken her, både den første og den nye, sa lensmann Ole Bjerke.

Han fortalte at de får både teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

- Vi har også en mengde avhør foran oss. Det er en stor aktivitet, og det er mye som er ugjort. Åstedsundersøkelsene er vi godt igang med, og er nærmest ferdig. Så det er i hovedsak taktisk etterforskning som gjenstår, sa Bjerke.

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.


Ber om tips

Politiet sa på pressekonferansen at de trenger tips fra publikum, særlig opp mot det siste likfunnet.- Vi er fortsatt veldig interessert i alle mulige tips rundt Aarstad. Han ble sist observert i oktober 2006, sa politiinepektør Ketil Myhre.Først den første uka etter nyttår ble han meldt savnet.- Vi har søkt etter ham etter da. Siste sikre observasjon var på Vollheim gård, og det har gjort at vi har lett etter ham der. Det gjorde at vi onsdag fant en død person der, sa Myhre.

- Noen vet noe
Politiet er sikker på at det er noen som vet noe om forsvinningen til Aarstad, som trolig er den døde personen.

- Vi har ganske sikker på at noen vet noe om forsvinningen til Aarstad, og er interessert i at den eller de personene tar kontakt med politiet, sa Myhre på pressekonferansen.

Han opplyste at det ikke er flere mistenkte i saken, enn de to mennene og kvinnen.

- Vi mener vi har kontroll på de personene vi i dag ihvertfall anser å ha noe med dette å gjøre, sa politiinspektøren.

På pressekonferansen gjentok også politiet at de fra før av kjente til miljøet personene som er siktet i saken er en del av.

Les mer om saken i Oppland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.