*Nettavisen* Nyheter.

Hva skjedde i den mystiske timen?

Foto: Arne Ellingsen

Den savnede John Frode Heitmanns mobil ble først slått av 02.39 natt til torsdag. En time etter han ble sist sett.

18.11.07 18:07

Mens den siste sikre observasjonen av den savnede 22-åringen John Frode Heitmann er på 7-11 kiosken vis-à-vis Hotel Norge i Bergen klokken 01.30 ble mobiltelefonen hans slått av noe senere, nærmere bestemt 02.39 og den var da koblet til basestasjonen i Chr. Michelsensgate i Bergen.

- Det trenger ikke bety at han har vært der, men telefonen hans har vært nær nok til at den har vært koblet til den basestasjonen, forteller politiførstebetjent Jens Ekman ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Ekman forteller videre at de i helgen har fått inn en rekke tips om den savnede 22-åringen, men at alle er sjekket ut som ikke interessante.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: politiet

- I og med at vi vet han har beveget seg i sentrum natt til torsdag så er vi sikre på at noen har sett ham. Vi håper nå at noen skal komme fram med det tipset vi trenger, etter all den medieomtalen saken har fått.

Fortvilet
Bård-Esben Heitmann, den savnedes bror, er fortvilet.

- Det er helt utrolig at ingen har sett ham etter at han forlot 7-11. Det er som om han bare har gått rett ut i et svart hull.

- Hva gjør dere nå?

- Vi håper jo at noen skal ha sett ham og at vi klarer å holde saken varm inntil vi finner ut hva som har skjedd med ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han oppfordrer alle som har vært i området i Bergen sentrum natt til torsdag til å tenke igjennom om de så noe.

- De siste vi vet som har snakket med ham er betjeningen på 7-11. Han var der i sju-åtte minutter. De husker ham godt. Det ble litt vanlig preik mellom nordlendinger og bergensere, om snø kontra regn og om snøscootere. Han kjøpte først en tipakning og så en tjuepakning med røyk. Det er den siste bevegelsen på kortet hans.

Ringte en venn
Det neste livstegnet er fra mobilkortet. 02.37 prøvde han å ringe en kamerat som hadde vært på utestedet Sjøboden. Denne hadde forlatt stedet klokken 02.30, men hørte aldri telefonen. To minutter senere blir telefonen slått av. Den er da knyttet til basestasjon i Chr. Michelsens gate. Han kan etter det eksperter iBergen.no har snakket med, likevel vært så langt borte fra gaten som på Torget, idet telefonen ble deaktivert, men han kan neppe ha vært på Nøstet f.eks.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Færevåg

- Jeg snakket med ham om kvelden i ti-tiden. Han sa han gledet seg til å komme hjem på perm og treffe kjæresten igjen. Han skulle vært på flyet 17.40, men møtte aldri opp. Han hadde penger på kortet og kunne tatt taxi til hvor han skulle. Kortet er ikke brukt.

Sjamaner

Det er et mysterium, sier Bård Esben Heitmann som sammen med den øvrige familie også jobber med to sjamaner i et forsøk på å finne ut hva som skjedde.

- Ingenting skal være uprøvd, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.