*Nettavisen* Nyheter.

Hvem er denne kvinnen?

Foto: Politiet

Hun er sentral i en av norgeshistoriens største svindelsaker. Se video.

26.08.10 09:15

Politiet går nå ut med en etterlysning med bilde av en kvinne som er sentral i den mye omtalte multimillionsvindelen mot storbanken Nordea.

- De siste dagene har vi gjentatte ganger sagt i media at vi akter å etterlyse kvinnen dersom hun ikke meldte seg frivillig. Nå har vi besluttet å gå ut med videobildene, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Ber om tips
Oslo politidistrikt ber om at tips eller opplysninger om kvinnen meldes til telefon 22 66 99 66

Last ned overvåkingsvideo her
(Windows Media Video-format, 4 Megabyte) eller se videovindu lenger ned i saken.

NA24 avslørte i forrige uke at en mann og en kvinne gikk inn i Nordeas filial på Tveita i Oslo. Her fikk de en nå varetektsfengslet kasserer i banken til å overføre 89 millioner kroner over på en konto, som senere ble tappet for 60 millioner kroner.

Den antatte hovedmannen i saken er kristiansunderen Lars-Erik Martinsen.

- Dette er definitivt ikke lavprofilfolk, sier en kilde som kjenner Martinsen fra hans oppvekst i Kristiansund.

Jobbet alene
Politiinspektør Gro Smogeli i finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt sier til NA24 at de tror de nå sitter på den antatte hovedmannen i en av Norges historiens største svindelsaker. Kvinnen som etterlyses med bilde er imidlertid en meget viktig brikke i saken. Hun var med inn i Nordea-filialen, da de utrolig nok klart å tappe en konto fra en av Norges rikeste kvinner.

Den rike kvinnen er nå ikke lenger part i saken.

NA24 har tidligere referert til spekulasjoner om at flere rikinger skal ha blitt svindlet av en større liga med forgreininger til Dubai. NA24 har snakket med enkelte andre velstående nordmenn som har blitt svindlet for millioner i år. Deres svindelhistoriel ligner mye på Nordea-saken. Likevel avviser Smogeli at det er noen sammenheng her.

- Vi har flere bedragerisaker gående. Slik vi ser det er dette en enkeltstående hendelse, sier Gro Smogeli til NA24.

Hun sier at politiets hovedteori er at de nå har tatt hovedmannen i saken, men at den videre etterforskningen kan føre til at de gjør endringer i denne antagelsen. Funnet av kvinnen er en av faktorene som kan ført til at politiets teori endres.

Høy sigarføring
Politiinspektør Smogeli i finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt kjenner til den antatte hovedmannen Lars-Erik Martinsen fra før. Hun var tidligere politiinspektør i Molde, og mener selv at navnet hennes ble dratt frem allerede da.

Martinsen var nemlig en del av en meget profilert guttegjeng fra nabobyen Kristiansund. Folk NA24 har snakket med fra Kristiansund beskriver ham som spesiell. Folk skal ha skygget unna Martinsen, men han blir ikke beskrevet som voldelig. Til tross for sin spesielle fremferd, beskrives han som sjarmerende.

Martinsens gjeng var «kjekkaser» fra byen, som levde hardt med mye damer og luksus. De levde altså et liv som ikke sto i stil til inntektene på skattelistene. For noen år tilbake ble Martinsen tatt av politiet i en større narkosak. Flere av de som da ble tatt var bekjente fra Kristiansund.

Lars-Erik Martinsens advokat, Steinar Haveraaen Glimsholt vil ikke gi noen kommentarer om saken til sin klient Lars-Erik Martinsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.