RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem gjorde dette?

Foto: Henrik Brattli Vold
Sist oppdatert:
Sinnataggen tagget ned, i år igjen. Vårens farge er rosa.

(iOslo.no) I løpet av natten har ukjente gjerningsmenn tagget «Sinnataggen» i pur rosa. Da Park- og Idrettsvesenet kom til stedet kunne de fort slå fast at en eller flere personer hadde forgrepet seg på Oslos mest kjente statue med en malerkost.

Søppeltømmere har med all sannsynlighet tatt med seg den kryptiske beskjeden som var etterlatt. «Sinnataggen har rett til å være sinna. Hvor er mitt ungdomshus?» sto det på en papplakat hektet rundt statuen.

- Folk er fryktelig opptatt av Sinnataggen, både på godt og vondt, sier parkbetjent Terje Cato Ranghol til iOslo.no.

- Det er jo alltid mye russ i parken, men vi vet jo ikke. Det er vel noen som er forbanna på hele parkanlegget. Det er jo ikke akkurat noen russefarge, sier han.

- Han her lider mye i løpet av året.

Politianmeldes
Forbipasserende smiler og ler, og turistene peker i flokk. En eldre spansk herre rister på hodet.

- Vandalismo.

Nå går Vigelandsmuseet til politianmeldelse, for opptrinnet regnes som grovt skadeverk. Selv om statuene er robuste og tåler alle årstider er det mulig at malingen kan skade patinaen på den vesle statuen.

- Det er et år siden sist. Da helte noen en hel bøtte 0,7-maling over. Den gang gikk det å fjerne fordi vi var på stedet fort. Men de er sårbare disse statuene. Overflaten kan bli ødelagt, sier Geir Holtmoen, driftsleder i Park- og idrettsvesenet.

- Ikke vanlige taggere
- Jeg har aldri sett noen bruke så mye maling på denne skulpturen. Nå er det en stund siden sist noen var frempå, men sånt som dette skjer ofte om våren, sier Siri Refsum, skulpturkonservator ved Vigelandsmuseet til iOslo.no.

- Vi tror heller ikke dette dreier seg om vanlige taggere. Det er mange som tagger som har respekt for andres kunstverk, sier hun.

Mens iOslo.no var på stedet kom Park- og idrettsvesenets taggergruppe til stedet. Med kost og kjemikalier fikk endelig mannskapene bukt med rosafargen.

Var overvåket
Ifølge VG Nett har statuen vært video-overvåket i år. Det kan lede til at noen blir tatt for ugjerningen.

Det er altså ikke første gangen statuen har vært utsatt for skadeverk. Det har vært malt flere ganger, og har i tillegg vært stjålet. Et tøft liv for Oslos mest populære krabat.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere