RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem kjøpte gitar til én mill?

Sist oppdatert:
Kurt Nilsen? Jan Eggum? En eller annen «gal» vestlending har kjøpt seg gitar til én million.

(iBergen.no) Onsdag solgte Jan-Ove Nordeide på Hagstrøm Musikk i Bergen sentrum denne gitaren. Pris: én million kroner!

Nå går spekulasjonene for fullt i Bergen om hvem som har kjøpt kassegitaren til én million. Kjente navn som Kurt Nilsen, Jan Eggum, Mads Eriksen, Thomas Dybdahl og Morten Abel er foreslått.

Brann-spiller?
I tillegg er det kommet tips om at en Brann-spiller kan være mannen som har punget ut millionen for gitaren. Erlend Hanstveit er blitt foreslått.

Vet du hvem som har kjøpt milliongitaren? Tips oss på tips@iBergen.no.

Hvem kunden er nekter Nordeide å røpe, men letter litt på sløret ved å si at kjøperen er en vestlandsmusiker, er dreven innenfor bransjen og at han er en samler.

- Jeg har en avtale med kunden om ikke å si hvem han er, og det håper jeg at alle respekterer. Han er i hvert fall fornøyd med endelig å ha fått den, sier Jan Ove Nordeide til iBergen.no.

- Tviler på Eggum
Musikere iBergen.no har vært i kontakt med tviler på at det er Eggum.

- Han har aldri spilt på en stålstrenger i hele sitt liv, sier en.

Kurt Nilsen har et pseudosykt forhold til gitarer. Han holder på å gjøre ferdig en hytte som ser ut som en gitar og er opptatt av Martin-gitarer.

Men det kan også være andre litt sære gitarister. I denne rekken blir Mads Eriksen nevnt. Ellers så bugner jo Bergen over av kjente gitarister. Det kan være Sondre Lerche - eller hva med Erlend Øye i Kings of Convenience, er han sprø nok?

Her blir det å sjekke skattelistene. Eirik Glambæk Bøe, makkeren i Convenience? Magnet? eller kan det være han spellemannspris-vinneren som hadde slik godt grep om tingene nylig. Frode Alnæs kan være i midtlivskrise og har fått inn «pæng» etter meget vellykket turne? Mulighetene er endeløse.

Eller er det hele et digert PR-stunt for Kurt satt i scene av Jan Fredrik Karlsen. Som da Idar Vollvik kjøpte Kønigsegg. Det er lenge siden Kurt har hatt førstesiden i VG.

- Eneste i Norge
I hele verden er det så langt produsert 33 gitarer av maksimalt 50 som skal lages. Gitaren som er kjøpt av vestlendingen er den siste i rekken.

- I mine 20 år i bransjen har jeg aldri vært med på å selge noe slikt. Dette er garantert det eneste eksemplaret i hele Norge og kanskje i Europa. Markedet for disse Martin-gitarene er primært i Amerika og i Østen, sier Nordeide.

Gitaren er håndlaget fra første streng til ferdig kasse og består av perlemorutsmykking på hals og bakside. Gitarsiden og bunnen er av brasiliansk rosewood og granlokk. Gullmekanikk setter prikken over i-en. Til sammenligning koster en «vanlig» Martin-gitar til proff-bruk rundt 30.000 kroner.

Hvem tror du har lagt én million på bordet for gitaren? Si hva du mener under!

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere