RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem må gå i morgen?

Sist oppdatert:
Det kan spøke for både Monica Kristensen Solås og Magnus Stangelands posisjoner i Redningsselskapet på styremøtet i morgen.

Redningsselskapets president Magnus Stangeland tror Monica Kristensen Solås må forlate stillingen som generalsekretær på sentralstyremøtet i morgen, men også Stangelands posisjon kan være truet.

Møtes på Høvik
6. desember blir en avgjørende dag for striden i Redningsselskapet. Sentralstyret møtes på hovedkontoret på Høvik klokka 10 og skal diskutere den betente situasjonen rundt generalsekretæren og budsjettet i organisasjonen.

Monica Kristensen Solås er suspendert fram til styremøtet, og Stangeland har offentlig uttalt at han tror hun må gå.

Mistillitsforslag
I går kom det imidlertid fram at også president Magnus Stangeland og visepresident Hermod Larsen kanskje sitter utrygt. Nestleder Marie Kleppa i landsrådet uttalte til NTB at 9 av 13 distriktsrepresentanter stiller seg bak mistillitsforslaget som vil bli lagt fram for sentalstyret.

Det som er klart er at sentralstyret i morgen uten videre kan si takk og farvel til Monica Kristensen Solås som generalsekretær. Det har de myndighet til. Dersom styremedlemmer som Stangeland og Larsen skal kastes, kreves det normalt et ekstraordinært landsrådsmøte.

Landsmøte i januar?
Den stadig mer betente striden i Redningsselskapet kan også lede til at landsmøtet framskyndes. Normalt skal landsmøtet gå av stabelen i Bodø i mai, men flere har antydet at landsmøtet bør framskyndes til januar, blant dem president Magnus Stangeland.

- Et overgrep
Monica Kristensen Solås selv stiller seg uforstående til presidentens uttalelser om at hun trolig må gå etter sentralstyremøtet i morgen.

- Jeg betrakter hele denne prosessen som et overgrep. Jeg har ikke engang fått vite hvor eller når styret skal møtes i morgen. Jeg aner ikke om min situasjon skal behandles, sier hun til VG i dag.

De tillitsvalgte for de sjøansatte har tidligere krevd at Stangeland og styret i Redningsselskapet forlater skuta umiddelbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere