RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem tror du mistet lappen?

DOBBELULYKKE: Bak ser du bilen som havnet på siden. Politibilen krasjet med en tredje bil i samme krysset.
DOBBELULYKKE: Bak ser du bilen som havnet på siden. Politibilen krasjet med en tredje bil i samme krysset. Foto: Atle Jørstad
Sist oppdatert:
Begge krasjet - uavhengig av hverandre - fordi det var ekstremt glatt.

(iOslo.no) Etter disse ulykkene i krysset mellom Bjørnerud- og Ljabruveien den 18. november i fjor ble yrkessjåføren Jeberiel Metan Said siktet og midlertidig fratatt lappen. Politibetjenten som kjørte bilen slapp unna.

- De sa at jeg var skyldig i å ha kjørt på en uansvarlig måte, og da ble jeg veldig trist. De kom jo ti minutter etterpå og klarte heller ikke å unngå en kollisjon, sier Said til iOslo.no.

- Kunne ha omkommet
Da bilen begynte å skli i bakken nedover mot krysset, bestemte Said seg for at det farligste ville vært om han hadde brast ut på den trafikkerte Ljabruveien.

- Jeg klarte ikke stoppe, men jeg så noen gjerder og kjørte ut. Hvis jeg hadde kjørt ut i hovedveien kunne noen ha omkommet. Det var såpeglatt, sier Said.

Bilen havnet over autovernet, og stoppet heldigvis i noen trær istedenfor å havne i elva nedenfor. På grunn av dette ble sjåføren siktet for uaktsomt brudd på veitrafikklovens § 3. Dermed ble førerkortet midlertidig beslaglagt.

Etter de to ulykkene ble seks personer kjørt bort av ambulanse. To personer ble kjørt til Ullevål, mens fire ble kjørt til legevakten. Said var selv en av dem som ble skadet i ulykken.

Les også: Politibil smadret - seks skadd

I to måneder var Said uten førerkort. Dermed var barna forhindret fra å komme til barnehagen, og Said selv ville tapt flere månedslønner dersom han ikke hadde vært sykemeldt på grunn av ulykken.

- Urettferdig
- Det var en urettferdig avgjørelse, sier Said.

Saken fortsetter under bildet!

KAOS: Her ser du politibilen som kolliderte med lastebilen. I bakgrunnen ligger den veltede bilen på siden. Ljabruveien går på tvers av bildet, mens den veltede bilen ligger ved Bjørnerudveien.

Han får støtte av advokat Thorkil H. Aschehoug i Yrkestrafikkforbundet, som har bistått Said i hans sak.

- Han reagerer på at han ble siktet for å ha kjørt uaktsomt – det vil si å ikke ha opptrådt så forsvarlig som man bør kunne forvente - samtidig som politiet selv ikke synes å ha greid å håndtere kjøreforholdene på noen bedre måte, forteller Aschehoug til iOslo.no.

Politiadvokat Øystein Skjønborg ved Oslo politidistrikt sier til iOslo.no at han ikke kan kommentere denne spesifikke saken på nåværende tidspunkt, fordi saken er under etterforskning.

Opphevet førerkortbeslaget
På generelt grunnlag sier han imidlertid at ved trafikklovbrudd som gjør at sjåføren kan miste førerretten, kan politiet ta stilling til om førerkortet skal inndras umiddelbart.

Dersom politiadvokaten mener det er skjellig grunn til mistanke om brudd på veitrafikkloven, og sjåføren ikke samtykker til inndragelse, sendes en begjæring til tingretten om en kjennelse i saken.

Oslo tingrett opphevet beslaget av førerkortet til Said da rettssaken kom opp i midten av januar.

- Det er ikke det endelige utfallet i saken. Enten vil man komme fram til et forelegg, en tiltale eller at det ikke er grunnlag for en straffereaksjon, sier Skjønborg.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere