RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver annen kvinne tar østrogen

Rundt halvparten av norske kvinner har brukt østrogen over lengre tid. Leger sier de vil fortsette å skrive ut østrogenpreparater til tross for økt fare for brystkreft.

Ny forskning viser at ett av tre tilfeller av brystkreft skyldes bruk av østrogenpreparater. Overlege Mette Moen ved kvinneklinikken ved St. Olavs Hospital i Trondheim ser likevel ingen grunn til å slutte å skrive det ut.

- Kvinner som ønsker å få hormonbehandling, får det. Det er den eneste behandlingen vi har å tilby som virker, sier hun til Adresseavisen.

En undersøkelse St. Olavs Hospital utførte i høst viser at rundt halvparten av norske kvinner i aldersgruppen 50-70 år har brukt østrogenpreparater over lengre tid.

Moen sier kvinner som plages med hetetokter, nattesvette og søvnproblemer, ønsker ørstrogenbehandling, selv om de er klar over risikoen det medfører.

Hun vil likevel fraråde kvinner å ta hormoner dersom de har hatt brystkreft, fordi undersøkelser har vist at østrogenbehandling øker sjansen for tilbakefall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere