RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver tiende baby fødes av barn

Hvert tiende barn på verdensbasis blir født av mødre som er så unge at de selv er barn. Konsekvensene av dette er enorme, både for de nyfødte og mødrene.

I fattige land er graviditet og barnefødsler den vanligste dødsårsaken til tenåringsjenter, heter det i en pressemelding fra Redd Barna.

En rapport som organisasjonen legger fram i dag, viser at mer enn 1 million nyfødte, og ca 70 000 tenåringsmødre hvert år dør som følge av at mødrene selv er barn.

I rapporten State of the World’s Mother, er mødres situasjon og leveforhold i 119 land blitt analysert. Resultatene bygger blant annet på faktorer som helse, utdanning og landets politiske situasjon.

Ikke overraskende topper Skandinavia statistikken over de landene der man har det best som mor.

Sammenlignet med Skandinavia er risikoen i store deler av Afrika 26 ganger så stor for at barnet ikke får feire sin 1-års dag, og faren for at mødrene selv dør er hele 750 ganger så stor.

På verdensbasis blir mer enn 13 millioner jenter mødre hvert år, og disse jentene er helt ned i 11 – 12 års alderen når de selv får barn. Unge jenters kropper er ikke i fysisk stand til å føde barn på en trygg måte, og jentene utsetter seg selv for en stor helserisiko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere