RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvert fjerde bryllup blir avlyst

Sist oppdatert:
Forelskede par står i kø for å gifte seg 07.07.07. Men i fjor valgte hvert fjerde par å avlyse alt. Gjett hvorfor!

(iBergen.no) : Kommende lørdag går 34 par til alters bare i Bergen prosti. I tillegg er det smekkfullt i tinghuset. Men bryllupsplanleggingen går ikke alltid som planlagt. Ifølge prostileder Cathrine Halstensen ramler det inn avbestillinger jevnt og trutt.

– I fjor ble hvert fjerde bryllup i Bergen prosti avbestilt, sier Halstensen til iBergen.no.

Årsakene til de avlyste bryllupene er mange, men den kanskje mest åpenbare er faktisk ikke blant de hyppigste, forteller hun.

– Det fins selvfølgelig noen åpenbare, hvor folk har gått fra hverandre. Men det tilhører faktisk sjeldenhetene, sier Halstensen.

Mer vanlig er det at folk utsetter den kostbare festen etter å ha kjøpt en dyr bolig, eller fordi paret finner ut at de venter barn. Det er heller ikke uvanlig at folk setter bryllupet på vent på grunn av flytting til andre landsdeler eller et annet land, på grunn av studier eller jobb. Noen syns også det hele blir for dyrt, og utsetter alt til de har bedre økonomi.

– I utgangspunktet er årsaken ikke noe vi har noe med, og vi spør heller aldri. Men det virker som veldig mange føler et behov for å forklare hvorfor de avbestiller, sier Halstensen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere