RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvitsnippens kokainhelvete

Sist oppdatert:
- Jeg sto hjemme i skreddersydd dress og var livredd for at politiet skulle sparke inn døren, forteller forretningsmannen i et åpenhjertig intervju.

MAJORSTUEN (NA24):
- Denne gruppen her er så stolte og så snobbete. Det siste de gjør er å søke hjelp, sier mannen i det åpenhjertige intervjuet.

Selv var han svært nære å gjøre det slutt.

- Jeg var helt nede. Det var én utvei for meg da, og det var å gjøre det slutt. Jeg hadde imidlertid en meget god venn som fikk meg fra det, sier han til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 møter forretningsmannen på en kafé på Majorstuen i Oslo. Den over 40 år gamle mannen ønsker ikke å stå frem med navn, men ønsker å fortelle sin historie om det hvite dopet.

Han mener at den sterke veksten i kokainbruk i Oslos uteliv ødelegger en rekke menneskeskjebner. Hovedårsaken til dette er at kokainen går til brukere man tradisjonelt ikke forbinder med narkomane.

Har du tips om dopmisbruk i næringslivet? Send en mail til NA24.

Beholdt nesen
Forretningsmannen forteller om et helt avsindig pengebruk som følge av kokainavhengigheten. Dette hadde han råd til på grunn av sin jobb.

- Det siste året brukte jeg 600.000-700.000 kroner i året på koka. Jeg har beholdt nesen, men mange andre har mistet den, konstaterer han overfor NA24.

Mannen forteller videre at fasaden ble opprettholdt, til tross for de store brukermengdene av kokain.

- Jeg jobbet fulltid og var aldri borte fra jobb. Jeg startet (med kokainen red. anm.) etter jobb og utover natten. Dette, sammen med dårlig søvnkvalitet, ført til at jeg etter hvert ble psykotisk. De på jobb har aldri skjønt det. Nå har jeg tatt et oppgjør med dette så de får aldri vite om det heller.

Og han fortsetter:

- Jeg sto hjemme i dobbeltspent dress og var livredd for at politiet skulle sparke inn døren. Jeg var livredd for å bli tatt, og trodde alle bilene ute i gaten var politibiler som var kommet for å ta meg.

Har du tips om dopmisbruk i næringslivet? Send en mail til NA24.

Sniffet med tollere
NA24 har tidligere skrevet om at politiet har startet en aksjon mot kokainbruken i Oslo. Dette har særlig vært rettet mot flere utesteder på Oslo Vest, etter mønster fra Stockholmspolitiet. Forretningsmannen liker denne typen aksjoner, og mener at de fleste forretningsfolks største mareritt er å bli tatt.

- De folkene de har tatt nå vil plapre. Dermed er det enkelt for politiet å ta mellommennene.

Han forteller imidlertid at han også har tatt kokain med folk i politiet og Tollvesenet.

- Alle lag av folket driver med dette, til og med i politiet. Jeg har til og med en bekjent som har sittet på nachspiel og sniffet kokain med to tollere.

Og han fortsetter:

- Det er blant annet mange tidligere idrettsfolk som bruker dette. Det ser ut til at de savner rusen og kicket fra idrettsbanen.

Tok tak selv
Forretningsmannen kom seg ut av narkomarerittet selv. Den eneste som kan gjøre noe med narkoproblemene er deg selv, mener forretningsmannen. Men, da må du innrømme det overfor deg selv, sier han.

- Jeg gikk til legen og sa at forskjellen mellom de på plata og meg var at jeg gikk i skreddersydd dress og foreløpig hadde råd til det. «Da har du kommet veldig langt», sa legen til meg.

På noen utesteder er det enkelte festdager anslagsvis 80 prosent som går på kokain, anslår forretningsmannen.

- Det verste er de som røyker kokain, eller freebaser. De kan få i seg 20-30 gram. Da går det bare én vei, sier han, og legger til han selv kunne kjøre på med to gram «kola» uten at noen så det.

Forretningsmannen sier at det er meget tøft å komme ut av kokainavhengigheten. Et tegn på at man er hektet, sier forretningsmannen, er når man ikke kan gå ut å kose seg med en øl uten å ta kokain.

- Å ta en øl nå er herlig for meg, sier han i intervjuet med NA24.

Har du tips om dopmisbruk i næringslivet? Send en mail til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere