RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Hvor dum går det an å bli?

Sist oppdatert:
Bilister som ikke kan lese, skaper kaos utenfor Klostergarasjen. - «Fullt» betyr det at det er fullt, sukker politiet.

(iBergen.no): Du har sikkert sett det før. Byens nye parkeringsgrotte er full, bommen er nede og varsellampen blinker. Likevel stiller bilistene seg i kø foran bommen i hopetall, og blokkerer trafikken både i Jonsvollsgaten og Baneveien. I dag skjedde det igjen. Da iBergen.no var på stedet ved lunsjtider, var det både hissig tuting og iherdig bruk av fingerspråk fra andre bilister mot de parkeringskåte.

Politiet fortviler over situasjonen, og forteller at kaoset i Jonsvollsgaten forplanter seg til andre steder i sentrum.

- Dette er dessverre noe vi registrerer ofte. Selv om det er fullt, står folk og venter på at bommen skal gå opp, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

- Kjør til andre parkeringshus
- Når trafikken hoper seg opp på den måten, blir det vanskelig. Det fins jo andre parkeringshus her i byen, og jeg vil be folk om ikke å stoppe opp og bli stående. Kjør heller videre og finn et annet sted å parkere, slik at vi unngår problemer, sier Andersen.

Ifølge driftsleder Fred Johannessen i Bergen Parkeringsselskap, åpner bommen når fem biler har kjørt ut. Dersom mer enn fem biler rekker å kjøre inn før bommen senkes igjen, blir antall biler for mye lagt til de fem, og det går lenger tid før garasjen åpnes igjen.

– Det kan gå både fem og femten minutter mellom hver gang vi løfter opp bommen. Så her må folk bruke sunn fornuft, sier driftslederen til iBergen.no.

300 ubrukte plasser
Den nye parkeringsgarasjen har 940 plasser, men kun 640 er tatt i bruk. Med andre ord står det 300 parkeringsplasser ledige i Klostergarasjen når skiltet viser at det er fullt. Årsaken er at kommunen ikke vil åpne for full drift før veinettet på Nøstet er rustet opp.

Nå ønsker Bergen Parkeringsselskap seg en lystavle på innfartsårene som viser antall ledige plasser i byens parkeringsanlegg.

– Systemet vårt er tilrettelagt for dette, og vi mener det hadde vært en ideell løsning, sier Johannessen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere