RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor lenge skal mobilen vare?

Sist oppdatert:
Oslo tingrett avgjør fremtiden til 3,4 millioner forbrukere.

I en sak som starter i Oslo tingrett onsdag må mobilprodusentene svare på hvor lang levetid man kan forvente seg av en mobiltelefon. Det er selskapet Forbrukerforsikring som har gått til sak mot en samlet elektronikkbransje.

I utgangspunktet har man to år reklamasjonsrett på alle elektronikkjøp, og med inntil fem år på varer som skal ha lengre levetid står norske forbrukere sterkt, men i praksis er det ikke så enkelt.

Dommen i saken vil ha alt å si for 3,4 millioner mobilbrukere i Norge. I sommer ble Nokia stevnet for retten av selskapet Forbrukerforsikring.

Bakgrunnen for saken er at en av kundene til Forbrukerforsikring hadde en mobiltelefon der tastaturet sluttet å virke. Telefonen var drøye to år gammel.

Nokia nektet å reparere telefonen, eller å gi tilbake kjøpesummen. Dette er svært vanlig, og så langt i år har forbrukerrådet mottatt 2500 lignende klager. Forbrukermyndighetene og elektronikkbransjen står hode mot hode i denne saken.

- Tusenvis av mobilbrukere har kjøpt mobiltelefoner av dårlig kvalitet som blir ødelagt etter kort tid. Vår holdning er at en mobiltelefon bør vare i mer enn to år. Ansvarlige kunder som er imot en bruk-og-kast-holdning, bør kunne forvente at mobilen skal vare i flere år, sier advokat Silje Nesteng i Forbrukerforsikring til NRK Østlandssendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere