Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan dele på barna?

Det bør bli forbudt å flytte med barna etter samlivsbrudd uten samtykke fra eksen, mener et utvalg. Har kan du lese hva utvalgsmedlem professor Frode Thuen mener om forslagene.

Et flertall i Barnelovutvalget foreslår et flytteforbud som vil berøre tusenvis av foreldre og barn.

Forslaget innebærer at den som har hovedansvaret for barna ikke skal kunne flytte langt fra den andre forelderen med barna uten at ekspartneren er enig.

Her kan du lese innstillingen fra utvalget

Ingen grense
Utvalget vil ikke sette en geografisk grense, men vil gjøre flytting ulovlig når flyttingen får konsekvenser for ekspartnerens samvær med barnet.

Spør utvalgsmedlem
Samlivsguru og professor Frode Thuen ved universitet i Bergen har sittet i utvalget. Tirsdag klokka 12.30 svarer Thuen på spørsmål om barnefordeling i Nettavisen. Du kan sende spørsmål allerede nå nederst i saken!

- Mer samvær med far
Barnelovutvalget skal går også inn for å utvide normen for såkalt vanlig samværsrett med barn etter samlivsbrudd. Det som i dag ofte oppfattes som en minstestandard for samvær, skal utvides til fem overnattinger i løpet av 14 dager. de vil også øke sommererferien til tre uker hos hver av foreldrene.

Samtidig går ikke utvalget inn for å endre loven som automatisk gir mor ansvar for barnet dersom foreldrene aldri har bodd sammen eller vært gift.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot