*Nettavisen* Nyheter.

Hvorfor vil 540 jobbe i denne stolen?

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

- Vi har fått spørsmål om kjekke menn i uniform, sier politiets Anita Wattum.

17.02.09 12:06

(iOslo.no) Ikke mindre enn 540 søkere hadde Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) til deres resepsjonsjobb. Folk med både bachelor- og mastergrader har søkt, skriver Aftenposten.

Avdelingsdirektør Anita Wattum ved Stab og Administrasjon i PDMT sier hun var svært overrasket da hun så hvor mange som hadde søkt. Annonsen lå bare ute to og en halv uke, noe som tilsvarer over 200 søkere i uka.

Overrasket
- 540 var en overraskelse. Det var veldig morsomt å se en sånn fantastisk respons, og flott å se så mange søkere etter turbulensen rundt politiet. Vi ser det som en tillitserklæring, og det er udelt positivt, sier hun til iOslo.no.

Hun tror politiets profil har bidratt til å få inn så mange søkere. Blant annent trekker hun fram trygghet, at folk kan identifisere seg med politiets verdier og etikk, samt at det passer for folk med samfunnsengasjement. Legger man til et vanskelig arbeidsmarked, ser man litt av tegningen.

- Så det handler ikke om kjekke menn i uniform?

- Vi har veldig få politifolk, og de som er her bruker ikke uniform. Men vi har fått spørsmål om det i denne prosessen, og kan tilby mye fint når det kommer til kjekke menn. Og søte kvinner, for den saks skyld, ler Wattum.

Motivasjon er viktig
Hun forteller at førstegangsintervjuet vil være 5. mars, og at mellom 30 og 35 søkere blir innkalt.

- Vi jakter på en person som skal være vårt ansikt utad. Vedkommende må være serviceinnstilt og vil i tillegg til resepsjonsarbeidet få sekretær- og assistentjobber, sier hun.

Stillingskravet til annonsen er fullført videregående, men Wattum understreker at det er søknadens utforming og søkerens motivasjon for stillingen som er viktig.

Og er du en av de heldige som blir innkalt, har hun følgende tips til deg.

Ansetter flere
- Vær deg selv. Dette går stort sett greit, men vær forberedt på spørsmål om motivasjon, gode eksempler på relevant erfaring og hva du positivt kan bidra i PDMT. Ellers det er ikke så mye å forberede seg til, sier hun.

Og for de som ikke blir innkalt, har hun følgende trøstende oppfordring:

- Vi skal ansette 30-50 personer til i løpet av året, så vi håper folk fortsetter å søke.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.