Hybelhus kollapset

Studenter måtte flykte ut av hyblene sine på Kringsjå da bygningen kollapset lørdag kveld. - Gulvet delte seg, forteller en som befant seg i hyblene.

11.06.06 03:13

Ingen av de 15 personene som befant seg i brakkehyblene ble skadd. Bygningen som ligger på Kringsjå i Oslo, begynte først å riste, før den kollapset.

Området rundt hyblene i Olav M. Troviks vei ble sperret av. Bygningen består av til sammen ti brakker i to etasjer, og fundamentet under brakkene kollapset fullstendig. Etterpå ble brakkene stående skjevt mot hverandre, løst treverk hang fra veggene og det var mulig å se tvers gjennom bygningen. Mellom enkelte av hyblene som før sto tett i tett, var det blitt opptil en halv meters klaring.

- Gulvet delte seg
- Vi satt og hadde en romantisk middag, men plutselig begynte huset å riste. Så delte gulvet seg, og vi måtte komme oss ut, forteller Solveig Korum til Aftenposten.no.

Korum var på besøk hos kjæresten som bor i bygget, og forteller at flere tok seg ut på egenhånd.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.44 fra en av beboerne. Alle studentene kom seg helskinnet ut. Flere ble stående uten klær og uten sko, og fryse. Politiet vurderte at bygningen var såpass ustabil at de ikke vil ta seg inn.

- Gikk det hardt for seg i studenthyblene før dette skjedde?

- Nei de som var tilstede virket meget rolige. Det var ikke noe hiphop-party her akkurat, sier operativ uteleder Rune Bjørsvik til TV 2 Nettavisen.

- Vurderer anmeldelse
Bjørsvik forteller at alle studentene natt til søndag fikk tilbud om alternativ overnatting av Studentsamskipnaden i Oslo (SIO).

SIO har ansvaret for hyblene som består av brakker fra OL-landsbyen på Lillehammer. Sakyndige vil søndag ta en nærmere titt på bygningsarbeidet. Ifølge Bjørsvik vil det vurderes hvorvidt det er grunnlag for å anmelde forholdet.

Tilsvarende brakker ved siden av, er stort sett bebodd av polske håndtverkere. Da TV 2 Nettavisen forlot stedet, ble de eskortert ut, mens bygningen ble gjennomgått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.