RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten: - Ingen plan B

Sist oppdatert:
KrF har ingen plan B når det gjelder de borgerlige partienes statsministerkandidat.

KrF-leder Dagfinn Høybråten avviser overfor TV 2 Nettavisen at Høyres leder Erna Solberg er den borgelige sidens alternative statsminister til Kjell Magne Bondevik.

- Dette er helt klinkende klart. Det finnes kun to alternativer for statsminister i en ny regjering. Det er en regjering Stoltenberg og en regjering Bondevik, sier Høybråten.

Han legger til at dette gjelder uansett valgutfall.

Overfor TV 2 onsdag avviser også Bondevik på nytt at det finnes noe annet alternativ enn han som statsminister.

- Det finnes bare to statsministerkandidater, meg og Stoltenberg, sier Bondevik.

Under folkemøtet og valgduellen på NRK tirsdag kveld uttalte Frp-leder Carl I. Hagen nok en gang til at han ikke vil støtte en borgerlig regjering med Bondevik som statsminister.

- Poenget er at det verken er Carl I. Hagen eller jeg som bestemmer hvem som er samarbeidsregjeringens kandidat. Det gjør de tre samarbeidspartiene. Det må Fremskrittspartiet forholde seg til, kvitterte Kjell Magne Bondevik.

- Hagen sier han ikke vil støtte en regjering med meg som statsminister etter valget, men Hagen må aktivt felle oss i Stortinget. Da må han velge de rødgrønne, sa Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere