RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten gjorde narr av Ap

Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): Kristin Halvorsen og Åslaug Haga blir «Frustrerte fruer» i selskap med Jens Stoltenberg, advarer KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Høybråten serverte en lang skryteliste - både fra talerstolen og på video - da han åpnet KrFs landsmøte torsdag ettermiddag.

Deretter hamret han løs på Ap, og gjorde narr av Ap-ledelsen. Stoltenberg har ingen erfaring i regjeringssamarbeid, håverte Høybråten.

- Det vil både Kristin Halvorsen og Åslaug Haga merke. Var det noen som nevnte Frustrerte Fruer¿spurte Høybråten, og høstet latter fra landsmøtesalen.

KrF-lederen og delegatene følger tydeligvis med i den amerikanske såpeserien, der ekteskap går i oppløsning og utroskap florerer.

Hermet
Høybråten dro opp den rene halleluja-stemningen på KrFs landsmøte med å gjøre narr av Ap-leder Martin Kolberg. Han hermet etter Kolbergs neveknyttede slagord på Aps landsmøte.

- Fra ett landsmøte lød det: Fagbevegselsen! Fagbevegelsen! Fagbevegselsen! Vet dere hvordan det skal låte her? Barna! Barna! Barna! messet Høybråten.

Godt i siget etter jubelen blant delegatene hermet Høybråten etter Jens Stoltenberg, da han kritiserte Ap for å ville fjerne kontantstøtten og ta fra foreldre valgfriheten.

- Det er usosialt! Det er dobbelt usosialt, sa Høybråten, og lånte Stoltenbergs egne ord om den sittende regjeringen.

KrF holder landsmøte i Tønsberg 21.-24. april.

Partiet setter familiepolitikken først, og gir følgende løfter:

  • 10 ukers pappapermisjon
  • Søskenbonus, som gjør at kvinner får fødselspenger uten å jobbe hvis neste barn kommer innen 2 år
  • Gratis samlivskurs over hele landet fra neste år
  • Gratis veiledning til alle tenåringsfamilier
  • Fortsatt kontantstøtte

KrF går til kamp mot homofil adopsjon og kjønnsnøytral ekteskapslov.

Homo-angrep
Vern om familien, var ett av hovedbuskapene til Høybråten i hovedtalen til landsmøtet. Han gikk til frontalangrep mot Aps Karita Bekkemellem, som er en av Aps forkjempere for homofil adopsjon.

Bekkemellem vil ha kjønnskvotering inn i bedriftsstyrene, men når samfunnet skal hjelpe barn med å få foreldre, da er det ikke nødvendig med begge kjønn. Det henger ikke sammen, sa Høybråten oppgitt.

- Et barn som skal bytte oppvekstmiljø fortjener de tryggeste og mest stabile rammene vi kan gi dem. Det er en familie med både mor og far, sa han.

Høybråten advarte sterkt mot en kjønnsnøytral ekteskapslov, slik Ap, SV og Venstre har gått inn for:

- Her åpnes det for en utvikling ingen skuer konsekvensene av. Derfor vil vi mobilisere bredt for barnas rett og mot en kjønnsnøytral ekteskapslovgivning foran dette valget.

Tilbake til hjertesakene
Høybråten advarte mot at de rødgrønne vil rive ned det KrF i regjering har fått til.

Han fokuserte utelukkende på KrFs hjertesaker, og nevnte knapt regjeringssamarbeidet med Høyre og Venstre med et ord i landsmøtetalen. Han serverte ren indremedisin, mne skapte begeistring blant sine partifeller for fortsatt regjeringsdeltagelse.

- Vi har mer å gjøre. Vi er sultne på å gjøre mer. Vi er ikke lei ansvar. Politikk er å ville. Vi har vist at vi vil, og får det til, sa Høybråten.

Partilederen sa ingenting om EU, men snakket i stedet om KrFs kamp for de fattigste i verden.

- Jeg er glad KrF er tilbake til hjertesakene. Vi kan i hvert fall ikke få dårligere oppslutning, oppsummerte KrFs tidligere statsminister Lars Korvald, som var svært fornøyd etter talen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere