RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten i strupen på Halvorsen

Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråten mener finansminister Kristin Halvorsen er blitt altfor materialistisk.

- Finansministeren bestyrer det største private og offentlige forbruket i Norge noensinne, sier Dagfinn Høybråten.

Han har slett ikke sans for at SV-lederen på partiets landsstyremøte i helga klaget over at KrF og resten av opposisjonen «sutrer».

- Vi får svært få politiske utfordringer om dagen, men hører veldig mye sutring fra opposisjonen. Det er lite snakk om større politiske veivalg. Nå må vel alternativene snart utmeisles på borgerlig side, dersom de skal gjøre alvor av å få til noe i 2009. Hvis denne idétørken fortsetter, blir det stusslig, sa SV-leder Kristin Halvorsen.

Nå slår KrF-lederen tilbake.

- Hvis det er noe tak finansministeren og hennes vyer, så bør hun komme med noen målestokker for det gode liv enn tallene i bruttonasjonalproduktet (BNP), sier Høybråten.

- Hvilke målestokker tenker du på?

- Målestokker som viser hvordan folk har det. Det er et paradoks at barn i Norge føler at de er mindre lykkelige enn barn i andre land, til tross for vår rikdom. Det gode liv må måles ut fra andre ting enn det som er enkelt å måle. Det er for eksempel helse og fellesskap, sier Høybråten.

Drømmer om 10 prosent
Høybråten lader nå opp til partiets landsmøte i Molde til helga. Til tross for at partiet i snitt ligger på 6-7 prosent på meningsmålingene, mener han at partiet er godt i siget.

- Vi har fått 500 nye medlemmer siden nyttår. Vi tror på 7 prosent til valget, håper på 8, og drømmer om 10, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere