RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten med KrF-munnkurv

Sist oppdatert:
Dagfinn Høybråten advarer i en e-post KrFs medlemmer mot å avsløre uenighet i partiet. - Vi må ha takhøyde internt, svarer Bente Bjerknes-Haugen, som inntil onsdag var førsteplass-kandidat i Akershus.

– Vi må ikke skyte oss selv i foten, skriver KrF-leder Dagfinn Høybråten, ifølge VG Nett, i e-posten til medlemmene i partiet.

Onsdag annonserte Valgerd Svarstad Hauglands utfordrer til KrFs stortingsplass fra Akershus, Bente Bjerknes-Haugen, at hun trekker sitt kandidatur. Det betydde en slutt på den foreløpig siste etappen i en rad av stridigheter om nominasjoner i KrF.

– Det er noe med at vårt parti er tuftet på grunnleggende demokratiske prinsipper. Og jeg kjenner at her må vi ha en opprydding internt i partiet, kommenterte eks-toppkandidaten til NTB.

– Ser problemet
– Jeg kan se at jeg med den uttalelsen gjør noe som partilederen ikke ønsker at jeg skal gjøre. Samtidig er intensjonen min med å si dette å åpne øyne slik at vi kan sette i gang et arbeide som er nødvendig internt, sier Bente Bjerknes-Haugen til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

I e-posten skriver Høybråten, ifølge VG Nett::
«Selvfølgelig hører harde meningsytringer hjemme i et politisk parti. Kreative, skapende debatter der vi får prøvd argumentene, tar oss framover som parti. Vi er inne i en viktig programdiskusjon i disse dager som er et eksempel på dette. Deretter, når vi har diskutert oss fram til et standpunkt, må vi evne å stå sammen i en felles front utad. Vi må ikke skyte oss selv i foten gjennom å offentliggjøre all uenighet og blottlegge områder der vi er sårbare.»

Høybråten skriver også at partiorganisasjonen er selve ryggraden i KrF og at det er nødvendig med en sterk, lojal og samlet organisasjon:

«Overgir vi kvaliteter som lojalitet og respekt for hverandre, bånd som ethvert parti er avhengig av, vil KrF råtne på rot,» advarer han i e-posten.

Takhøyde
– Jeg har sett e-posten og jeg er enig med Dagfinn Høybråten. Jeg har sagt at vi har noen interne opprydningsoppgaver, men ikke noe om hvordan de skal løses og hvem som har ansvaret, forklarer Bjerknes-Haugen.

– Bør medlemmer av KrF ta Høybråten helt på ordet og la være å kommentere stridigheter i partiet over hodet?

– Jeg synes at vi først og fremst har et ansvar internt, at vi har en så stor takhøyde at vi kan gi utrykk for tanker og meninger internt, sier Bente Bjerknes-Haugen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere