RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyere lønn er viktigst

Sist oppdatert:
Lønnsøkning er den viktigste årsaken til at vi skifter beite. Men arbeidsgivere vil ha lojalitet, ikke jobbhoppere.

Det viser en undersøkelse av InFact blant over 1026 norske bedrifter og 525 yrkesaktive nordmenn.

Ikke lurt å la seg friste
- I et arbeidsmarked som hungrer etter arbeidskraft, er det nesten ikke til å unngå at de beste i en bedrift blir jaktet på av konkurrenter - med løfter om bedre lønn og betingelser. Men det er ikke nødvendigvis lurt å la seg friste for ofte; vår undersøkelse viser at over seks av ti norske bedrifter foretrekker å ansette en som har vært lojal og ansatt på ett og samme sted i lang tid, fremfor en som har hatt mange ulike stillinger i den samme perioden, sier Per Bergerud, administrerende direktør i bemanningsselskapet Proffice.

Kun 16 prosent foretrekker å ansette en såkalt jobbhopper, selv om kompetansen hos begge kandidatene er tilsynelatende lik. Lojale, stabile ansatte verdsettes med andre ord høyere, heter det i en pressemelding.

18 prosent headhuntet
Ifølge undersøkelsen svarer 18 prosent at de ble headhuntet til sin nåværende jobb, mens 34 prosent fikk jobben gjennom stillingsannonse. 32 prosent brukte nettverket sitt.

- Vi ser at personlige nettverk er en like viktig kilde til jobb som de mer tradisjonelle stillingsannonsene. Og for menn er nettverket kanskje enda viktigere enn annonser: Mens flertallet av mennene i undersøkelsen fikk sin siste jobb via nettverk – fikk flertallet av kvinnene jobben via stillingsannonse, forteller Bergerud.

- Bytter oftere
Spørreundersøkelsen viser at bare 11 prosent av de yrkesaktive tror at de blir i sin nåværende jobb i kun 1-2 år, inkludert tiden de allerede har jobbet der, mens 44 prosent ser for seg at de blir i jobben i minst 11 år.

- Til tross for disse resultatene er det nok en oppadgående trend at folk bytter jobb oftere enn før. Særlig ser vi dette på svarene fra de yngste respondentene. I aldersgruppen 18-24 år, tror bare syv prosent at de blir i jobben sin i mer enn 20 år. Ingen tror de blir der i 11-20 år, sier Bergerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere