RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyere strømpriser enn forrige kriseår

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømkrisen fra 2003 kan komme tilbake allerede i år, men med dobbelt så høye priser som sist.

2003 var et kriseår for norsk elektrisitetsforsyning, på grunn av for lite vann i magasinene. Men det har ikke skjedd mye for å bedre på situasjonen siden den gang, og nå kan landet få nok en strømkrise. Det har ikke kommet til mer kapasitet av vannkraft, vindkraft, eller andre kraftkilder, og forsyningssituasjonen er ikke bedret.

- Fint lite har skjedd i årene etter, sier kommunikasjonsdirektør i Energibedriftenes Landsforening, EBL, Kristian M. Pladsen, til Dagsavisen.

- Vi vil faktisk få en midlertidig dårligere importkapasitet på grunn av teknikse problemer med kablene mellom Norge og Danmark, sier Tor Akselsen, kommunikasjonsdirektør i Statnett.

Professor Atle Midttun ved Handelshøyskolen BI sier til Dagsavisen at det er når vi ikke kan immportere oss bort fra tørrår at det blir strømkrise og ut fra dagens situasjon forventer markedet at strømprisene kan hoppe opp 25 prosent i forhold til toppåret 2003.

- Terminmarkedet på den nordiske kraftbørsen Nord Pool fra oktober til mars, viser en pris godt over det som ble prisen i krisen i 2003, sier Christian Sjødin i analyseselskapet Nena til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere