RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Høyeste børs siden mai

Sist oppdatert:
Positive USA-tall løfter aksjemarkedet. Positiv slutt på jubelmåned på børsen.

Oslo Børs hever seg torsdag ettermiddag etter positive makrotall fra USA, og er dermed i ferd med å sette et positivt punktum for en knallmåned.

Kort tid før stengetid på børsen, har hovedindeksen steget drøyt 9 prosent i setember. Dette er en oppgang minst på linje med en normal årsavkastning i aksjemarkedet.

Torsdag er oppgangen isolert sett 0,8 prosent til 384,3 poeng, det høyeste nivået siden begynnelsen av mai.

Alle de største selskapene på Oslo Børs har steget den siste måneden. Av tungvekterne har både REC, Royal Caribbean og Aker Solutions steget over 20 prosent. Norsk Hydro har også steget rundt 20 prosent.

USA-tall
Det var makrotall fra USA som skapte oppturen torsdag.

BNP-veksten i andre kvartal ble oppjustert til en årstakt på 1,7 prosent, fra 1,6 prosent. Dette er den andre av to revideringer av denne rapporten.

Konsensusanslaget i markedet var at veksten ville bli stående fast på 1,6 prosent. Oppjusteringen var altså en liten, men positiv, overraskelse. Likevel er veksten mye lavere enn i første kvartal, da årstakten var hele 3,7 prosent.

Samtidig meldes det at antallet søknader på arbeidsledighetstrygd falt 16.000 til 453.000 den siste uken. Dette var også litt bedre enn ventet. Ifølge Briefing.com var det i snitt ventet 457.000.

Også i andre eurpoeiske land gjorde indeksene et byks oppover da de amerikanske tallene kom.

Her kan du følge børsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere