RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyesterett avviser Medhaug-saken

Sist oppdatert:
Høyesterett vil ikke se på voldtektsanklagene mot tidligere KrF-politiker Jan Birger Medhaug.

Høyesteretts kjæremålsutvalg har avvist anken fra Jan Birger Medhaugs eks-kjæreste, Ann Karin Bleivik, melder NRK. Bleivik har anklaget Medhaug for å ha voldtatt henne i 1993.

Bleivik og hennes advokat, John Christian Elden, anket kjennelsen i Gulating lagmannsrett fra mars i år. De anket over lovanvendelsen, og mente lagmannsretten hadde begått saksbehandlingsfeil.

- Det vi anket til Høyesterett var prinsippet som lagmannsretten la til grunn; at det kreves ekstra strenge bevis for å få erstatning for et overgrep. Vi mener det er prinsipielt urettferdig at en skadevolder skal slippe lettere unna desto mer alvorlige overgrep han har begått, sier Elden til Nettavisen.

- Vi mener at offeret har et vern etter menneskerettskonvensjonen til å få kravet sitt behandlet i retten etter en vanlig sannsynlighetsvurdering om hvem som har rett, og ikke at skadevolder skal kunne gjemme seg bak strenge beviskrav, sier han.

Medhaug-saken ble en stor belastning for KrF da den sprakk i 2002. Medhaug sitter i dag i kommunestyret på Karmøy som uavhengig representant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere