Hyller Hitler på løpesedler

Foto: (Rogalands Avis)

Flere beboere i Sølvspennetunet borettslag på Gausel har fått Adolf Hitler-løpeseddel i postkassen. Mona Bergevik synes det er skremmende.

18.06.11 17:02

Rogalands Avis har vært i kontakt med flere beboere som har fått en rød løpeseddel i postkassen. På framsiden er det bilde av Adolf Hitler, hvor det står «Adolf Hitler – Sieg Heil!»

Inni løpeseddelen er det et hakekors og underskrift med Stiftelsen Adolf Hitlers minne.

- Dette liker jeg ikke
«Så sikre er vi høyreekstremister i vår sak. Vi er sikrere enn profeter. Et så naturstridig samfunn som det norske i dag, og som i tillegg bare holdes sammen av uenighet, av konflikt, er dømt til å synke i dypet og forsvinne for alltid.», er noe av det som står skrevet i løpeseddelen.

Flere av naboene til Mona Bergevik har fått den røde seddelen i postkassen. Bergevik har ikke fått den selv, men blir sjokkert når hun får se innholdet.

- Dette er gale, er det første hun sier når hun leser løpeseddelen.

- Det er skremmende at det deles ut slikt i mitt nabolag. Dette liker jeg ikke. Vi hører om lignende ting, men nå er det plutselig kommet så nært, sier Bergevik.

Hun håper ikke noen fristes til å tenke lignende tanker.

Interesserte i tips
Det er 80 leiligheter i borettslaget. Styreleder Leif Inge Leirvik er en av dem som har fått løpeseddelen i postkassen.

- Slike løpesedler er uønsket i postkassen, sier han.

Leirvik ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Rogalands Avis har vært i kontakt med både Politiets sikkerhetstjeneste og politimesteren i Rogaland politidistrikt i denne saken. Politiet ønsker tips for å få saken oppklart. De ønsker ikke å kommentere hva de vet om denne saken.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.