*Nettavisen* Nyheter.

Hyller skytingen mot Rehmans

«Respekt ass gutter!» Skuddene mot familien Rehmans restaurant i Oslo vekker debatt i det norsk-pakistanske miljøet. Politiet reagerer.

24.08.05 20:15

På nettsiden desi, en nettside for pakistanere i Norge, er det brennende innlegg både for og mot skytingen mot restauranten til komikerens søster.

«Hehe...det skulle jo skje. Til de som gjorde har jeg følgende å si: RESPEKT ASS GUTTER! Jeg digga dette...Og for de av dere som ikke er enig med meg...jeg er heller ikke enig med dere som synes Shabana er rå og modig...go to he*ll people...det er ikke sånn det funker. En som snakker nedverdigende om sin egen religion fortjener ikke 1% respekt...!» , skriver en debattant.

Skjemmer ut
Noen mener derimot at de som har skutt skjemmer ut alle pakistanere i Norge.

«De skuddene har gjort mer skade enn hva Shabana gjorde. Nå vet folk at de har «rett» i at muslimer og Pakistanere er forskrudde, fundamentalistiske terrorister som skyter vilt. At de atpåtil angriper Shabanas søster, hjelper så absolutt ikke», heter det i et innlegg.

«Finn ut hvem det var og kast dem på ræva ut av landet! Dette er faktisk terror», skriver en.

«Jepp. man behøver ikke å skyte fra hoftene når Shabana gjør det fra munnen», svarer en annen.

Ukjente
Så langt er det ingen som vet hvem som avfyrte 16 skudd mot familierestauranten Rehmans på Grünerløkka natt til torsdag.

Debattantene viser til at det både kan være nordmenn eller pakistanere som har skutt mot spisestedet. Flere sier de er imot Shabanas kontroversielle stunt, men at det ikke er noen grunn til å ramme henne og familien hennes på denne måten.

Politiet reagerer på at skytingen blir hyllet: - Vi snakker her om at det er bltt avfyrt et betydelig antall skudd med automatvåpen midt i sentrum av hovedstaden. Det er ikke til å spøke med, dette er en meget alvorlig sak. Det er klart uheldig at noen ønsker å hylle denne ugjerningen, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslopolitiet.

Shabanas siste stunt har engasjert både i det pakistanske miljøet og i den offentlige debatten. Her kan du lese hva hun faktisk sa i Haugesund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.