RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hypnose forhindrer sengevæting

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ni av 12 gutter ble kurert for sengevæting etter å ha blitt behandlet med hypnose, viser en fersk undersøkelse foretatt på Rikshospitalet.

Undersøkelsen som publiseres i Tidsskrift for Den norske lægeforening torsdag, kan gi håp for barn og unge som lider av problemet.

Av de 12 guttene i alderen 8-16 år som deltok i undersøkelsen, hadde ni av dem oppnådd henholdsvis 6, 7 og 7 tørre netter per uke tre måneder etter avsluttet behandling. Etter ett år var de ni helt kvitt problemet.

Belastning
Ifølge Trond H. Diseth og Inger Helene Vandvik som står bak undersøkelsen, viser behandling med hypnose seg å kunne ha en rask, tydelig og vedvarende effekt hos gutter med kroniske og sammensatte former for sengevæting.

De går nå inn for at terapi ved hypnose bør integreres i retningslinjer for behandling ved hypnose.

Sengevæting er et av de mest alminnelige problemene i barnemedisinen, og kan virke svært belastende både på foreldre og barn.

I førskolealder kan sengevæting medføre praktiske problemer. Når barna begynner på skolen, byr sengevætingen på sosiale problemer i forbindelse med overnatting hos venner og skoleturer.

Uvane
Ungdommer som ennå ikke har blitt kvitt problemet, kan oppleve skam og skyldfølelse.

På tross av at sengevæting er et av de mest vanlige problemene i barnemedisinen, er det blitt viet liten interesse blant forskere. Dette kan ifølge Tidsskrift for Den norske lægeforening skyldes at tilstanden ofte oppfattes som et utvikling- og modningsproblem og en uvane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere