RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyppigere inngripen mot legemidler

Det har blitt stadig vanligere for helsemyndighetene å gripe inn mot legemidler fordi de ikke har den ønskede virkningen.

Det sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til NTB.

Senest var det den svært vanlige blodtrykksmedisinen atenolol det ble advart om. Beskyttelsen mot hjerteinfarkt har så god virkning som tidligere antatt.

- Ingen må likevel slutte med denne medisinen på egen hånd. Hvis behandlingen avsluttes brått og ikke erstattes med annen behandling, kan det gi alvorlige komplikasjoner, blant annet i form av kraftig blodtrykksstigning, hjerterytmeforstyrrelser eller anginaanfall, sier Madsen.

Atenolol er en av de mest brukte betablokkene i Norge og ellers i verden. 40.000 nordmenn bruker medisinen daglig, og den har vært skrevet ut til blodtrykkspasienter i over 20 år.

Feilen er ikke så alvorlig at omsetningen av atenolol stoppes. Blodtrykksmedisinen er langt fra alene om å få anmerkninger fra Legemiddeverket.

- Det blir dessverre vanligere og vanligere at helsemyndighetene må gripe inn mot legemidler fordi de ikke har den ønskede virkningen, sier avdelingsoverlegen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere