RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre er Norges største parti - KrF er dobbelt så store som SV.

Foto: Cornelius Poppe (SCANPIX)
Sist oppdatert:
To nye meningsmålinger.

Oslo (NTB): Høyre er Norges største parti med en oppslutning på 32,7 prosent på meningsmålingen Synovate har gjort for Dagbladet i desember.

Høyre går fram 2,3 prosentpoeng på målingen sammenlignet med november. Arbeiderpartiet går tilbake 1 prosentpoeng til 31,2 prosent.

Fremskrittspartiet får 15,1 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Kristelig Folkeparti er størst av de mellomstore partiene med sine 5,4 prosent, fram 0,4. Senterpartiet faller 2 prosentpoeng til 4,4 prosent.

Venstre går tilbake 0,2 og får også 4,4 prosent.

Sosialistisk Venstreparti nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng. Rødt får 1,3 prosent på målingen, som er det samme som sist.

Hvis denne målingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg ville de tre regjeringspartiene fått 69 plasser på Stortinget, 17 færre enn de har i dag.

De borgerlige partiene ville fått 100 mandater.

KrF dobbelt så store som SV
Kristelig Folkeparti får nesten dobbelt så høy oppslutning som Sosialistisk Venstreparti på partibarometeret InFact har laget for VG i desember.

Kristelig Folkeparti går fram 2 prosentpoeng og får 7,8 prosent på meningsmålingen. Sosialistisk Venstreparti tangerer sperregrensen med en oppslutning på 4 prosent, 0,2 prosentpoeng mindre enn på novembermålingen.

KrF-leder Knut Arild Hareide er glad for tallene.

- Det var en veldig hyggelig førjulsgave! sier han til VG.

Hareide er også glad for at SV og Frp ligger lavt på målingen.

- Mange har sagt at sentrum forsvinner i norsk politikk. Men her ser vi det motsatte, ytterfløyene taper. For KrF som verdibevisst parti er det positivt at ytterfløyene svekkes, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere