RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre krever rydding i vekterbransjen

Sist oppdatert:
Høyre reagerer kraftig på avsløringen om at 10 politidistrikter ikke har sjekket vandelen til vekterne i sitt område.

Politiet har i 2007 avdekket 309 vektere med kriminelt rulleblad, mens 10 av landets 26 politidistrikter ikke har kontrollert rullebladet til vekterne i sitt område, meldte TV 2 onsdag.

- Har gjort nesten ingenting
Nå rykker Høyre ut og mener regjeringen ikke har gjort nok for å rydde opp i vekterbransjen.

- Jeg har lyst til å rette en henstilling til regjeringen, som på tre år har gjort nesten ingenting etter at vi har påpekt dette gang på gang, sier Høyres André Oktay Dahl til TV 2 Nyhetskanalen.

226799

Ønsker sentralisert kontroll
Han sier det ikke finnes kompetanse nok i politidistriktene til å føre denne kontrollen og at den kontrollen som skjer i dag ofte er basert på ren dugnad. Høyres forslag er at kontrollen med vekterbransjen sentraliseres.

Av 309 vektere med kriminelt rulleblad som ble avdekket i fjor, ble 278 funnet i Oslo. I hovedstaden har politiet gjennomført en vandelskontroll av tilsammen 7010 vektere. Men i mange av landets politidistrikter føres det altså ingen slik kontroll.

Vektere under mistanke
Spørsmålet om kontroll med vekterbransjen ble aktualisert at etter to vektere denne uken ble siktet og fengslet mistenkt for selv å ha stått bak et påstått millionran av verditransporten de kjørte natt til 1. april. De to vekterne fra Vakt Service hevdet de hadde blitt truet med på en raid mot bankautomater i Bærum, Asker og Buskerud. Men politiet trodde ikke på historien og mente de selv sto bak tyveriet av millionverdier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere