RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre og Ap faller, Frp til værs på ny måling

Frps nestleder Per Sandberg har grunn til å smile over ny måling.
Frps nestleder Per Sandberg har grunn til å smile over ny måling. Foto: Frp/Flickr
Både Arbeiderpartiet og Høyre går på en smell på junimålingen til Dagbladet, men for Høyre er målingen den verste på flere år.

Både Ap og Høyre faller 1,8 prosentpoeng på målingen som Ipsos MMI har laget for avisen, men Høyres bunnotering på 21,4 prosent er den dårligste på fem år. Ap ender på fortsatt solide 36,8 prosent, men ligger nå langt unna 40-tallet som partiet passerte på en rekke målinger for noen måneder siden.

Målingens vinner er utvilsomt Frp som rykker fram 1,5 prosentpoeng til 14,3 prosent. Regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre går fram 0,7 og 0,4 prosentpoeng til 5,6 og 4,0 prosent. 4,0 får også SV som går fram 0,8 prosentpoeng, mens den tidligere rødgrønne regjeringspartneren Sp faller 0,3 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Miljøpartiet De Grønne faller 0,4 til 4,5, mens Rødt går fram 0,6 til 2,2. Andre partier får 1,4 prosent, en framgang på 0,5 prosentpoeng.

Dersom målingen var resultatet ved et stortingsvalg ville de rødgrønne partiene og Rødt fått flertall sammen med 85 representanter. MDG ville fått 7, mens regjerings- og samarbeidspartiene sammen bare ville fått 77 plasser i nasjonalforsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere