RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre og KrF avventende til Hagen

Sist oppdatert:
«Interessant» og «positivt» mener KrF-leder Dagfinn Høybråten og Høyre-leder Erna Solberg om Frps frierferd til regjeringen.

Fremskrittspartiet krever ikke lenger å få være med i regjeringen for å sikre den støtte i Stortinget. Til gjengjeld må regjeringen inngå et forpliktende samarbeid med Frp.

Det sa Frp-leder Carl I. Hagen på en pressekonferanse fredag, hvor han også tok selvkritikk for Frp negative karakteristikker av regjeringspartiene.

- Dette er interessant, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til NTB.

Også Høyre-leder Erna Solberg synes Frp-utspillet er positivt.

- Drøftes etter valget
Høyre-leder Erna Solberg sier at spørsmål som om Frp skal utgjøre fast parlamentarisk grunnlag for regjeringen må drøftes etter neste valg. Hun avviser krav om at regjeringen ikke skal inngå kompromisser med andre enn Frp.

- Dagens regjering styrer på grunnlag av Sem-erklæringen og en avklaring av 50 spørsmål fra Frp. En del saker støtter Frp oss i, som helsepolitikk og skattespørsmål. På andre områder, som energi og miljø må regjeringen sikre seg støtte hos andre partier, påpeker Solberg.

KrF+Frp=sant
Hagen synes det er interessant at KrF-leder Dagfinn Høybråten vektlegger en rekke verdispørsmål der avstanden er stor mellom KrF og Arbeiderpartiet. Han mener Frp står regjeringen nærmere i saker som kontantstøtte og friskoler.

Det gir Høybråten Frp rett i.

- Det er riktig at Frps syn faller sammen med vårt i flere saker. Likevel er det en rekke viktige verdispørsmål vi ikke er enige om, som bioteknologiloven og alkoholpolitikken, framhever Høybråten overfor NTB.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere