RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torbjørn Røe Isaksen.
Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Høyre-program med sju dissenser

Sist oppdatert:
- Det er viktig for oss å være et parti med takhøyde, sier komitéleder Torbjørn Røe Isaksen.

Høyres endelige programutkast inneholder sju dissenser, blant annet om Lofoten-olje, pelsdyr og barnetrygd. Det har vært et mål å få fram intern uenighet, ifølge programkomiteens leder.

Les også: Høyre: - Tajik forstår ikke

– Vi har vært opptatt av debatt. Det er viktig for oss å være et parti med takhøyde, sa komitéleder Torbjørn Røe Isaksen da han presenterte det endelige programutkastet i Høyres hus torsdag.

I alt omfatter programutkastet sju dissenser. En av komiteens tolv medlemmer går imot konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men sannsynligheten for at dette blir vedtatt under landsmøtet senere i vår er liten.

Uenighet er det også om hvordan overskuddsinformasjon fra kommunikasjonskontroll skal behandles, fordeling av foreldrepermisjon, barnetrygd, heroinassistert behandling, pelsdyrnæringen og flatt jobbskattefradrag for alle i arbeid.

Isaksen sier programmet har fire hovedsatsinger, nemlig skole, omsorg, jobbskaping samt forsvar og beredskap.

– Høstens valg kan bli ekstra historisk, sa Isaksen og viste til at et gjenvalg åpner for at Solbergs regjering kan bli den lengstsittende Høyre-regjeringen i etterkrigstiden. (©NTB)

Les også: Høyre vil forsøke færre fag i videregående skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere