RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre skuffet over Siv

Sist oppdatert:
Ledelsen i Høyre er skuffet over Fremskrittspartiets opptreden i de siste ukers strid om Muhammed-karikaturene.

Blant andre Per-Kristian Foss og Inge Lønning har gitt til kjenne sin misnøye med Siv Jensens håndtering av stiden om Muhammed-tegningene og den påfølgende uroen i Midtøsten. Partileder Erna Solberg mener Fremskrittspartiet er mer opptatt av seg selv enn taklingen av utfordringer i integreringspolitikken.

- Må anerkjenne utfordringene
- Frp ønsker seg en debatt om Frp, men jeg ønsker en debatt om inkludering og integrering i det norske samfunn. Når vi har et flerkulturelt samfunn, må vi også ha en politikk som anerkjenner de utfordringene nordmenn med en annen etnisk bakgrunn har, blant annet når det gjelder diskriminering og fordommer. Det er uheldig og brudd på norske verdier og normer når Fremskrittspartiet ansvarliggjør en hel gruppe i Norge for det enkeltmennesker og grupper gjør i Midtøsten, sier Solberg til Aftenposten.

Skepsis til regjeringens håndtering
Siv Jensen og Fremskrittspartiet har blant annet utrykt skepsis til at Utenriksdepartementet har betalt for reisen til de religiøse lederne som har reist til Midtøsten for å skape forståelse for den norske håndteringen av Muhammed-striden. At partiet også har tatt til orde for en ny innvandringsdebatt midt i stridighetene har også falt politikere i Høyre tungt for brystet.

Per-Kristian Foss mener avstanden mellom Fremskrittspartiet og de andre opposisjonspartiene fortsatt er veldig stor, og at utspill lik de som har kommet den siste uken vanskeliggjør et samarbeid partiene imellom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere