RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyreekstrem passet kronprinsparet

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
En profilert høyreekstremist ble brukt som vekter da kronprinsparet besøkte Kulturkirken Jakob i Oslo.

Den tidligere voldsdømte høyreekstremisten Erling Alexander Kristoffersen stod vakt utenfor kirken da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kastet glans over en konsert i regi av tv-aksjonen onsdag, skriver Dagsavisen.

Ifølge avisen har avsløringen skapt sjokkbølger i sikkerhetskretser, og Oslo politidistrikt vil sjekke vaktselskapets rutiner for å kontrollere vandel ved ansettelser.

Daglig leder Kenneth Isaksen i sikkerhetsselskapet Prosec vedgår at ansettelsesrutinene har sviktet, og han påpeker at de ikke skal ansette straffedømte personer som vektere.

Kristoffersen har vært en tidligere lederskikkelse i høyreekstreme Boot Boys, og er avbildet på nettsiden til organisasjonen Nasjonal Motstand. Gjennom sin advokat opplyser Kristoffersen at han ikke har til hensikt å fortsette arbeidet for vekterselskapet, og at han ikke har trukket seg ut av det høyreekstreme miljøet.

Kristoffersen var i søkelyset tidligere i år, da han ønsket å delta på grave-journalistenes SKUP-seminar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere