RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyrekvinnene vil ha vekk fedrekvoten

Sist oppdatert:
Høyrekvinnene vil ha Høyre med seg på å fjerne hele fedrekvoten av foreldrepermisjonen etter barnefødsler.

Ikke en eneste uke av foreldrepermisjonen skal forbeholdes far, mener de.

- Tiden er moden for å gi familiene full valgfrihet, sier leder av Høyres kvinneforum, Linda C. Hofstad Helleland, til Adresseavisen.

Fremme forslag på landsmøte
Fedrekvoten var fra starten i 1993 fire uker, og er i dag ti uker. Tar ikke far sin del, mister familien disse ukene. Det vil ikke høyrekvinnene ha noe av. Hofstad Helleland, som også er Høyres medlem av familie,- og kulturkomiteen på Stortinget, sier at kvinneforumet nå vil fremme sak om å fjerne fedrekvoten på Høyres landsmøte til våren.

- Vi ønsker å gi familiene full frihet, bare med det lille unntaket at seks uker er forbeholdt mor. Ingen uker skal forbeholdes far, det er familiene selv som må velge hvordan de ønsker å ha det, sier Hofstad Helleland.

Vil tredele permisjonen
Hun legger ikke skjul på at barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) har vært med på å provosere fram et slik vedtak.

Lysbakken er en dedikert tilhenger av å tredele permisjonen: Én tredel til mor, én tredel til far, mens den siste skal være valgfri. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere