RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høystatus-foreldre slår mer

(TV 2 Nettavisen)
Spark, luging og en skikkelig lusing. Stressede foreldre med høystatusyrker slår barna sine mer enn før, sier norsk voldsforsker.

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk legger skylden på hverdagsstresset. Hun peker på at barnemishandling tidligere var mest utbredt i lavstatusgrupper.

- Nå ser vi at det er blitt vanligere i høyere lag av befolkningen også. I høystatusgrupper har ofte foreldrene krevende jobber i tillegg til at de skal ta seg av barna. Når frustrasjonen og stresset topper seg, er det noen som tyr til vold, sier Bjørnebekk til Bergens Tidende.

Bjørnebekk mener foreldre selv må ta kontakt med hjelpeapparatet for å endre mønsteret. Men dersom familien ikke selv søker råd hos andre, er sjansen stor for at de ikke kommer i kontakt med hjelpeapparatet. Å avdekke voldsproblemer i familier med høy sosial status kan nemlig være svært vanskelig.

Voldsforskeren mener skole og helsetjeneste har en svært viktig oppgave når det gjelder å fange opp barn som er utsatt for vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere