RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hytte snødde inne

Sist oppdatert:
Uværet på fjellet gikk hardt utover hytta og inventaret til Kjetil Nesse. Se bildene her.

- Jeg er redd det ikke er mye igjen å redde av hytta, sier en oppgitt hytteeier Kjetil Nesse til Nettavisen. Lørdag var han oppe på hytta ved Hesjadalsvatnet i Sogn og Fjordane. Det ekstreme uværet på fjellet har revet taket av hytta, og snøen har lagt seg som et hvitt vegg til vegg teppe inne i hytta.

Familiehytta ligger en to timers skitur fra nærmeste bilvei, så den blir ikke mye brukt om vinteren. Dermed har snøen fått tid til å begrave både møbler og tak.

Begravd i snø
- Hytta har stått siden 1970, og det har aldri vært problemer med at taket har blåst i stykker før, så dette er veldig spesielt, sier Nesse.

Hvor taket er i dag, er ukjent. Nesse fant det ikke da han var oppe lørdag, så trolig er også det begravd i snø.

Artikkel fortsetter under kartet. I kartet under kan du se hvor hytta ligger. Du kan selv zoome deg inn til Hesjadalsvatnet.


View Larger Map

Braker løs igjen
Uværet som rev taket av hytta til Nesse, er igjen på vei til Norge. Meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center sier til Nettavisen at tirsdag og onsdag blir de fineste dagene i vinterferien. Heller ikke i disse dagene blir det høy solfaktor i fjellet, men torsdag er det altså definitivt stopp.

- Torsdag får vi et værskifte i hele Sør-Norge. Vi får en svært kraftig vestavind med kuling og storm i fjellet, sier Grønnevet.

Det blir svært mildt, så snøgrensen vil legge seg på mellom 400 til 800 meter. På Vestlandet blir det mye nedbør. På Østlandet litt mindre.

- Jeg vil nok tro at vi kan få stengte fjelloverganger i dagene som kommer. Det som er helt sikkert er at 2008 ikke vil gå inn i historien som ferien med stort solkremforbruk, sier han.

Og her er værvarselet for Hesjadalsvatnet de neste dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere