RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hytteeiere må betale dobbelt for skikort

Sist oppdatert:
Kanskje skisenteret tror hytteeierne er styrtrike, eller at oppdalingene lutfattige. Uansett er prisen for samme vare vidt forskjellig.

Mens en hytteeier må betale 15.000 kroner for sesongkort i skitrekket for seg og sin familie, slipper fastboende i reiselivsbygde Oppdal unna med 9.500 kroner. En prisforskjell på 58 prosent, melder Adresseavisen.

- Vi blir behandlet som uønskede gjester. Kunne du tenke deg en situasjon hvor melken på Rema kostet én pris for de innfødte og én pris for tilreisende? Synes du det høres utenkelig ut? Ikke i Oppdal, raser hytteeier Olav Svartøien i et leserinnlegg i lokalavisen Opp.

Ifølge Adresseavisa er det 2300 private hytter i kommunen. Det skal ikke mer til enn tre i hver hytte før gjestene blir i overtall i forhold til lokalbefolkningen.

Turistsjef Heidi Steen i Oppdal sier til Adresseavisa at hun tidligere har etterlyst en gjennomgang av prispolitikken, men understreker at det er heisselskapet som avgjør prisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere