*Nettavisen* Nyheter.

I bh og truse på kvinnedagen

Åtte unge bergenspiker på rundt 18 år viser undertøy i butikkvinduet på Torgallmenningen – på selveste kvinnedagen. - Sørgelig, sier kvinnegruppen Ottar.

07.03.05 13:02

Når butikken Company på Torgallmenningen i Bergen på selve kvinnedagen i morgen lar halvnakne unge jenter være levende utstillingsdukker, er det en rød klut på feministene i kvinnegruppen Ottar:

- Dette er sørgelig og trist, sier styremedlem Mariann Fossum i Ottar til TV 2 Nettavisen. Hun synes undertøysvisningen er dårlig timet av Company og mener den representerer helt motsatte verdier av de som er viktige på kvinnenes kampdag.

- Vi kjemper imot at kvinner skal måtte kle av seg i enhver anledning, mot motetyranniet, slankehysteriet og så videre, sier Fossum.

- Dette er vår hyllest til kvinnen, sier modellpappa Tore Coughlin og butikksjef Linn Arefjord til Bergensavisen.

Vigdis Sveinsdottir (18) står i kun truse og bh foran speilet i butikken. I morgen ettermiddag skal hun stå i vinduet sammen med sju andre jenter– på selveste kvinnedagen.

– Er det kvinnedagen i morgen? Det visste jeg ikke. Fysj og fysj! Jaja, dette får være vår hyllest til kvinnen på dagen da, flirer modellpappa Tore.

Butikksjefen på Companys ser ingen problemer med å sette halvnakne jenter i vinduet på kvinnedagen.

– Vi gjør det ikke for å provosere. Dette er jenter som vet hva de vil. De er ikke bundet til noe, forsikrer Linn Arefjord overfor BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.