RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag åpner Svinesundbroa

Sist oppdatert:
Både den norske og svenske kongefamilien er til stede ved åpningen av Svinesundbroa klokken halv tolv i formiddag. Se video.

Åpningen av Svinesundbroa er en av de største og mest symbolsterke markeringene av 100-årsjubileet for unionsoppløsningen. Brua er den femte i sitt slag i verden og den eneste i Europa.

Og den svenske kongefamilien fortsetter sitt norgesbesøk. I ettermiddag er det festmøte i Oslo rådhus der den norske og svenske kongefamilien er til stede, og i kveld er den svenske kongefamilien gjester på en gallamiddag på Slottet. Men først skal Kong Harald lede statsråd igjen klokken 10 i dag etter at han ble friskmeldt etter lengre tids sykdom.

Statens vegvesen og svenske Vägverket legge opp til en stor fest med nysirkus, artister, dans og sterk deltakelse av skolebarn i forbindelse med åpningen av forbindelsen i dag.

Fakta om Svinesundsbrua:

Total brulengde 704 m

Total brubredde 28,2 m

Total høyde 91,7 m

Seilfri høyde 55 m

Buens spennvidde 247,3

Betongforbruk ca 3 000 m³

Stål ca 7 430 tonn

Her kan du lese mer om svinesundsforbindelsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere