*Nettavisen* Nyheter.

I dag kommer regnet

Foto: Aas, Erlend

Kom deg ut mens det ennå er sol, regnet kommer utover dagen.

08.08.07 07:23

(iOslo.no) Mandag kveld var kjærkommen både for Oslos utelivsbransje og innbyggerne selv. For første gang på flere måneder var både parkene og uteserveringene stappfulle av folk som ville nyte den varme kvelden og natten. Tirsdag skal bli minst like fin.

- Tirsdag ser veldig bra ut på Østlandet. Vi får høye temperaturer og kjempevær. I går var det 26,9 grader i Oslo på det varmeste, og det kan godt hende at det blir enda høyere. Det kan nærme seg 28-29 grader, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til iOslo.no.

Ikke tropenatt
Til tross for at mandag og natt til tirsdag virket utrolig varm, var det ingen steder på Østlandet som hadde tropenatt. Asker var nærmest i Oslo-området, hvor den laveste temperaturen var 17,3 grader. Natt til onsdag vil sannsynligvis heller ikke gi den ultimate Syden-følelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg tror nok ikke den kommende natten blir en tropenatt noen steder i Norge, sier Johnsen.

Natt til tirsdag hadde nemlig flere steder i Trøndelag og Nordmøre, i tillegg til Bergen, tropenatt.

Men været vil ikke holde seg stabilt. Allerede onsdag får Østlandet gjensyn med regntunge skyer.

- Fin fredag
- Det blir mer variasjon allerede fra i morgen, faktisk. Det ser ut til at både onsdag og torsdag gir nedbør. Men fredagen ser fin ut, før helgen blir ustabil igjen, sier Johnsen.

Regnværet vil sette gradvis inn onsdag ettermiddag, ifølge meteorologen. Men selv med regn de nærmeste dagene, vil temperaturen holde seg over tjue grader.

- Temperaturen vil ligge i overkant av tjue grader. På fredagen vil det bli rundt 23, spår Johnsen.

Han forklarer at det fortsatt er en del mild luft som kommer inn fra Sørøst, og at det gir det varme draget.

- Stabilt neste uke
Hold deg fast! Meteorologen spår faktisk stabilt godvær fra og med neste uke.

- Jeg tror det er en viss sjanse for stabilisering fra neste uke, fra den 13. og utover. Da begynner det å bli bedre. Det er vanskelig å være presis så langt fram, men her er det en mulighet, sier Johnsen.

Vinden vil imidlertid snu litt, og gi lavere temperaturer i begynnelsen av uken. Men for dem som har ferieuker til gode, er det ikke tvil om når de burde ta den ut.

- Temperaturen vil ligge på 20 grader de første dagene, før det begynner å stige, forutsatt at dette slår til. Det vil bli litt nordavind, som gir lavere temperaturer. Men det blir en god del sol, og de som har ferie igjen vil få det bra, avslutter Johnsen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.