*Nettavisen* Nyheter.

I fengsel etter fengselsex

Den mannlige fengselsbetjenten ved Skien fengsel havner selv bak lås og slå etter et seksuelt forhold til to kvinnelige innsatte.

23.05.06 15:20

Fengselsbetjenten ble funnet skyldig i å ha misbrukt sin stilling overfor en av kvinnene, samt for å ha hatt seksuell omgang med to innsatte under hans myndighet.

Mannen er nå fradømt retten til å jobbe som fengselsbetjent i all fremtid. I stedet må han nå sone ni måneder i fengsel, samt at han må betale 65.000 kroner i oppreisning og erstatning til kvinnene.

Felt av sæd og DNA
Mannen som jobbet som fengselsbetjent ved Skien fengsel innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold til en kvinnelig innsatt over lengre tid. Kvinnen ble gravid, men valgte å ta abort og anmeldte senere mannen.

Fengselsbetjenten nektet i det lengste for at de to hadde hatt et forhold. Da sædspor og DNA-prøver avslørte ham, la han kortene på bordet.

I retten fortalte kvinnen som tok abort at hun i starten tok aktivt del i forholdet, men at hun senere følte at hun ikke kunne trekke seg ut. Tingretten fant at kvinnen ikke kunne tilkjennes hele erstatningsbeløpet hun hadde bedt om, men hun fikk likevel 25.000 kroner av kravet på 125.000 kroner.

Sov med gaffel som beskyttelse
En annen kvinne ved samme soningsanstalt hadde også anmeldt mannen for overgrep. Ved en anledning skal fengselsbetjenten ha befølt henne mens den andre kvinnelige innsatte så på.

Fengselsbetjenten nektet i retten for dette, men ble ikke trodd.

- Som følge av at hun ikke hadde noen fluktmulighet, sov hun natten etter at tiltalte hadde hatt seksuell omgang med henne, med en gaffel ved siden av seg for eventuell beskyttelse dersom tiltalte skulle komme tilbake til cellen hennes, heter det i dommen.

Mannen ble derfor dømt til å betale 45.000 kroner i oppreisning og erstatning til den andre kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.