RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fengsel for celle-voldtekt

Ingen av de døddrukne mennene husket voldtekten i fyllarresten. Nå må overgriperen tilbake i buret.

(iBergen.no) Fredag ble 46-åringen dømt til fengsel for det seksuelle overgrepet på celle-kameraten i fyllarresten på Bergen sentrum politistasjon.

Kjøpte sex
I mai 2006 hadde bergenseren vært på horestrøket og betalt en prostituert kvinne for seksuelle tjenester, men ble lurt da kvinnen tok pengene og stakk av. Rasende kastet han stein mot vinduene i Nykirken, og ble dermed pågrepet av politiet og satt på glattcelle.

På grunn av plassmangel måtte 46-åringen dele celle. Han ble plassert sammen med en kraftig beruset mann. De stupfulle mennene fant raskt tonen på cella.

- Jeg husker at vi snakket sammen da vi satt på cella. Han sa han var bifil og befølte meg i skrittet. Mer husker jeg ikke, forklarte 46-åringen under rettssaken i forrige uke.

Oral-sex
Da arrestforvareren foretok kontrollrunden oppdaget han av 46-åringen utførte oral-sex på den sovende celle-kameraten. Sjokkert tilkalte han en kollega.

- Vi ropte høyt «hva er det du holder på med?» Da spratt han opp, mens fornærmede fortsatte å sove. Han svarte da «Det var jo ingen kvinnfolk i arresten.» fortalte arrestforvareren i retten.

- Grov utnytting
Verken 46-åringen eller fornærmede hevder å huske overgrepet. Senere på natten ble det foretatt blodprøver som viste at de hadde henholdsvis 1,03 og 1,75 i promille. Men øyenvitnebeskrivelsene fra de to arrestforvarerne var nok til at Bergen tingrett dømte 46-åringen for voldtekt.

«Det dreier seg om en grov utnytting og krenkende handling overfor en forsvarsløs person. Ved straffutmåling er det sett hen til at tiltalte ikke avsluttet forholdet før han ble oppdaget.» heter det i den ferske dommen.

Sammen med flere andre forhold ble 46-åringen dømt til fengsel i ni måneder. Han må også betale erstatning til offeret på 40.000 kroner. I tillegg må han betale skadene han påførte Nykirken som beløp seg til 15.746 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere