RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fengsel for hjemmehjelp-svindel

En 29 år gammel mann lurte til seg flere tusen kroner ved å utgi seg for å være hjemmehjelp. Nå er han dømt til ett års fengsel.

Bergen tingrett har dømt 29-åringen fra Laksevåg til ett års fengsel. I straffeutmålingen har retten lagt vekt på at han har utnyttet til dels svært gamle mennesker, skriver Bergensavisens nettutgave ifølge NTB.

- Utspekulert

I dommen heter det at fremgangsmåten fremstår som utspekulert og tiltalte har kynisk utnyttet den tillit han har klart å etablere.

29-åringen kom seg blant annet inn hos en 93 år gammel dame. Der stjal han pass og 700 kroner, før han gikk i banken og prøvde å ta ut ytterligere12.000 kroner fra 93-åringens konto ved hjelp av en falsk fullmakt. Banken ante uråd og nektet å gi ham pengene.

I et annet tilfelle lurte den falske hjemmehjelpen til seg 2600 kroner fra en 82 år gammel mann. 82-åringen skulle leve på disse pengene de neste ukene da de ble stjålet.

Skylder på rus

29-åringen hevdet i retten at han på grunn av rus ikke husket noe. Dommen er den åttende mannen har fått.

- Mange eldre er dessverre altfor godtroende og slipper fremmede inn til seg. Alle hjemmehjelper og hjemmesykepleiere har et tjenestekort. Sjekk dette før du slipper inn noen du ikke kjenner, oppfordrer politifullmektig Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere