RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Olav Steimler/iOslo.no

I fengsel for suppe-vold

Sist oppdatert:
Den kvinnelige pasienten (33) angrep sykepleieren på Ullevål på grunn av feil type suppe.

(iOslo.no) Den 8. august i fjor var 33-åringen innlagt på Ullevål sykehus. Utpå natten ville hun gjerne ha litt suppe, og kalte på en kvinnelig pleieassistent, som hentet suppe til pasienten. Men det var ikke godt nok.

- Rasistisk
Kvinnen ble nemlig svært oppbrakt over at pleieassistenten ikke hadde spurt henne om hvilken type suppe hun ville ha. Hun kalte deretter pleieassistenten for rasistisk.

Pleieassistenten helte deretter ut suppen, og gikk for å lage ny. Men hun kom aldri så langt, for innen hun hadde rukket å lage ny suppe hørte hun det smalt i en dør i korridoren. Da hun gikk ut for å se hva som skjedde, ble hun angrepet av 33-åringen.

Den kvinnelige pasienten slo deretter pleieassistenten med både flat og knyttet hånd. Dette førte til at den fornærmede fikk både brist i kjeven og brudd i en tann. Så ille er bruddet at pleieassistenten nå snakker på en annen måte enn tidligere.

Fire måneder
Hun fikk imidlertid avverget ytterligere slag og varslet to andre ansatte.

Angrepet ga også pleieassistenten så store psykiske plager at både hun og de andre ansatte måtte gå to og to på nattevakt.

Pasienten ble fredag dømt til fire måneders fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Oslo Tingrett mener at pasienten handlet fullstendig uprovosert, og finner det at den fornærmede var helsearbeider som befant seg alene i korridoren, som skjerpende.

I tillegg til fengselsstraffen må 33-åringen betale en oppreisning til den fornærmede på 10.000, samt saksomkostninger.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere