RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fin form før fødselen

Sist oppdatert:
Kronprinsesse Mette-Marit er i fin form etter lørdagens kontroll ved Rikshospitalet, trolig den siste før fødselen.

Kronprinsesse Mette-Marit er i fin form etter lørdagens kontroll ved Rikshospitalet. Kontrollen, som TV 2 Nettavisen skrev om lørdag ettermiddag, var trolig den siste før fødselen.

- Kronprinsessen er i fin form foran fødselen, bekreftet informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen overfor NTB søndag.

Svømmetrening
Etter det NTB erfarer, viste kontrollen at alt er som det skal både med mor og det ufødte barnet. Mette-Marit skal blant annet den siste tiden ha drevet styrke- og bevegelsestrening ved å svømme.

Det eneste den vordende mor kan gjøre nå, er å ta det med ro og vente. Kronprinsessens termin er den 22. januar, men det har vært spekulert i om ikke tronarvingen er ventet noen dager tidligere.

Førstegangsfødende kan gjerne gå over tiden, mens det motsatte ofte er tilfelle for kvinner som har født tidligere.

Kronprinsessen har ikke vist seg offentlig siden julefotograferingen på Slottet lille julaften. Hun var ikke med familien i Asker kirke julaften, men holdt seg hjemme i kronprinsparets nyoppussede leilighet på Skaugum.

Ifølge Se og Hør besøkte både Mette-Marit og Haakon kongeparet på Kongsseteren flere ganger i løpet av julen. Og Marius’ 7-årsdag ble behørig feiret med familie på Skaugum for noen dager siden.

Blir skjermet

Når tiden er inne, vil kronprinsessen bli helt skjermet fra de øvrige pasientene på fødeavdelingen på Rikshospitalet. Familien vil også få større plass til rådighet enn det som er vanlig for de andre som har valgt å føde på det samme sykehuset.

Ifølge VG var representanter fra Slottet allerede i forrige uke på sykehuset der de snakket med ledelsen og forsikret seg om at alt nå er klart til den kongelige fødselen.

Navnet på den lille prinsen eller prinsessen vil ikke bli offentliggjort mens tronarvingen befinner seg på sykehuset, men først i Statsråd eller ekstraordinært statsråd noen tid etter.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere