RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I går var det glitter og stas for «Skal vi danse»-Egor - i morgen møter han i retten for fyllekjøring


GLISTE PÅ LØRDAG: Skal vi danse-dommerne Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og John Brungodt. Filipenko var i godt humørt og smilte på lørdag, mandag møter han i Nedre Romerike tingrett tiltalt for et alvorlig forhold.
GLISTE PÅ LØRDAG: Skal vi danse-dommerne Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og John Brungodt. Filipenko var i godt humørt og smilte på lørdag, mandag møter han i Nedre Romerike tingrett tiltalt for et alvorlig forhold. (TV 2 og Martin Lundsvoll/Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
I morgen må Egor Filipenko møte i retten tiltalt for 2,38 i promille. – Han nekter straffskyld, sier forsvarer Reidar Steinsvik til Nettavisen.

TV 2-profil og «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko var omringet av glitter og stas under danseprogrammet lørdag, og delte ut 10-ere til kjendisdanserne.

Hverdagen blir en annen når han møter i Nedre Romerike tingrett tiltalt for fyllekjøring med 2,38 i promille mandag 26.10.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Skal vi danse-dommer og TV 2-profil Egor Filipenko i dommerstolen lørdag kveld.

Filipenko havnet i grøften

Ifølge Filipenkos forsvarer Reidar Steinsvik mener han tiltalen er feilaktig.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og det kommer han til å forklare seg om i retten mandag, sier han til Nettavisen.

I tiltalen heter det blant annet:

«Søndag 25. januar 2015 ca. kl. 00.10 i XX førte han personbil med kjennemerke NNyyyyy, til tross for at han var påvirket av alkohol med en promille på 2,38.»

Da Nettavisen kontaktet Filipenko søndag ettermiddag ønsket han ikke å kommentere saken og la på røret. Tidligere har han uttalt til Dagbladet at han skammer seg:

- Først og fremst vil jeg si at det var helt uakseptabelt av meg å bli så beruset den kvelden, og det skammer jeg meg veldig over. Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt. Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort, og det er derfor jeg lar det norske rettssystemet avgjøre dette. Skulle jeg bli dømt, vil jeg fortsatt mene at kjøring i beruset tilstand er helt uakseptabelt og noe jeg tar sterk avstand fra.

Ifølge nettstedet Promille.no betyr en promille på 2,38 at du har svekket motorikk og bevissthet, i tillegg er det fare for blackout. Promille på over 3,0 kan regnes som dødelig.

Nettavisen har tidligere fått referert fra politiloggen ved Romerike politidistrikt den aktuelle natten. Her går det frem at Filipenko satte seg i bilen og havnet utenfor veien i løpet av kort tid.

Advokat Reidar Steinsvik forsvarer Egor Filipenko i retten.

TV 2: – Ikke vår oppgave å forhåndsdømme

– Min klient mener han ikke har kjørt bilen. Politiet legger det til grunn, men han mener altså at han ikke har kjørt. Det vil dere få høre mer om i retten. Utover dette har jeg ingen kommentar til saken, avslutter Steinsvik til Nettavisen.

Hva tenker TV 2 om å bruke en promilletiltalt dansedommer i et familieprogram? Spurte Nettavisen TV 2 i slutten av august. 

– Vi er kjent med at en av våre profiler er tiltalt for kjøring i beruset tilstand. Denne saken skal behandles av rettsapparatet senere i høst, og det er ikke TV 2 sin oppgave å forhåndsdømme, sa kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Nettavisen.

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få en kommentar fra politiadvokat ved Romerike politidistrikt Tone Riksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere