RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I hemmelige avhør

Sist oppdatert:
En av de tre siktede i Torshov-drapet forklarer seg utfyllende for politiet.

(iOslo.no) Helt siden pågripelsen 14. juli har de siktede i saken der en 40 år gammel kvinne ble skutt og drept i sin egen leilighet på Torshov holdt munn.

Tre avhør så langt
Nå er en av de tre lei, og har begynt å forklare seg for politiet. Ali Ayaz Shafa har i tre lengre avhør fortalt hva som skjedde da han og Haida Hussain angivelig stormet inn i leiligheten til den 40 år gamle kvinnen og skjøt vilt rundt seg med maskinpistol.

At en av de tre nå forklarer seg kan tyde på at politiet har fått gjennombruddet de har vært på jakt etter i saken. Hva som blir sagt i avhørene blir hemmeligholdt for de andre siktede.

Nylig ble alle de tre siktede varetektsfengslet i nye fire uker, men foreløpig er det bare Shafa som vil prate med politiet.

- 12. januar gjennomførte vi det første avhøret. Deretter hadde vi et den 19. januar, og i dag gjennomfører vi det tredje avhøret av ham, sier Christian Hatlo, politijurist ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Han vil ikke gå inn på hva Shafa har forklart så langt, og det får ikke forsvarerne til de to andre siktede heller vite.

Dokumentene hemmeligstemplet
- Vi har klausulert dokumentene, og er ikke interessert i gå ut med noe før vi er ferdige med avhørene, og har fått snakket med de andre, sier Hatlo.

To av de siktede, Haidar Hussain og Ali Ayaz Shafa, ble pågrepet 14. juli. Da hadde de vært på rømmen i tre uker.

Begge er siktet for drap og forsøk på forsettlig drap. De skal ha stormet inn i en leilighet eid av en 40 år gammel Torshov-kvinne 25. juni og skutt henne til døde.

Vet ikke hvem som skjøt
Begge står overfor to siktelser siden politiet hittil ikke har visst hvem som har gjort hva.

Drapsofferet var selv siktet for å ha satt en heroinsprøyte som tok livet av Haidar Hussains kjæreste, den 20 år gamle Tanja Petrusson.

Ytterligere tre menn ble pågrepet 19. juli. En av dem ble fengslet for medvirkning til drap, mens de to siste ble løslatt etter avhør, siktet for rømningshjelp.

Haidar Hussain forsvares av advokat Marius Dietrichson, mens advokat Hilde Ims forsvarer Ali Ayaz Shafa.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere