*Nettavisen* Nyheter.

I julegavenød?

Foto: Scanpix (Scanpix)

Butikkene er stengt og du har ennå ikke handlet alle julegavene.

24.12.06 09:13

Om du er blant de som ennå ikke har fått alle julegavene i hus begynner valgmulighetene å begrense seg ganske kraftig.

Men fortvil ikke - det finnes fortsatt andre muligheter enn konfekt fra nærmeste bensinstasjon. En rekke steder på nettet kan du fortsatt sikre deg de siste gavene.

Konsert og teater
Hos Ticketmaster kan du for eksempel kjøpe billetter til konserter og teaterforestillinger over hele landet. Billettene sendes i PDF-format til din e-postadresse, og deretter skrives de ut på printeren hjemme.

En annen mulighet er gavekort - for eksempel på bøker. Sjekk bokhandlere på nettet. Flere tilbyr å sende deg gavekortet direkte på e-post - til deg eller direkte til mottakeren.

Til gode formål
Eller hva med en gave som går til et godt formål? En Røde Kors-undersøkelse tidligere i år viste at hele 73 prosent av de spurte var positive til at julegavene heller går til et godt formål.

Og et ekstra argument for menn som er sent ute - kvinnene var mest positive - hele 77 prosent av kvinnene lot gjerne julegavene gå til gode formål.

Geit eller grønnsakshage
Gjennom Kirkens Nødhjelp kan du for eksempel investere i en geit, grønnsakshage eller en vannpumpe. For å nå fram til mottakeren før julekvelden ringes inn, må du imidlertid nøye deg med å sende et e-postkort med personlig hilsen.

Kanskje ikke det mest personlige gaven, men du kan jo alltids argumentere med at det er ikke bare er en idealistisk gave - men også miljøvennlig.

Eller du kan betale inn på en av organisasjonenes konto, og lage et pent kort hvor du forteller hvorfor julegaven ikke ligger under treet i år.

Gi tid og opplevelser
En mer personlig variant er å gi av egen tid. På nettsidene til Framtiden i våre hender kan du laste ned et såkalt grønt gavekort som PDF-fil, hvor du selv skriver hva gaven, eller tjenesten går ut på.

Middagsinvitasjon, hjelp med vårpussen på båten til onkelen din, eller et bowlingkurs til niesene dine, er blant forslagene.

Har du andre tips?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.